Hazel Joy Alcantara

People - Τεύχος 25

Ο ενθουσιασμός μου για τα tattoo άρχισε στα εφηβικά μου χρόνια! Αλλά σε αντίθεση με τους περισσότερους νεαρούς φαν των τατουάζ, ήμουν είκοσι δύο ετών, όταν έκανα το πρώτο μου tattoo. Μου το «χτύπησε» ένας φίλος μου, ο Nick Pado, που τότε - το 2012 - ήταν μαθητευόμενος. Στην ουσία ήμουν το πρώτο «δέρμα» πάνω στο οποίο χρησιμοποίησε χρώματα. Ήταν σίγουρα μια αξέχαστη εμπειρία!

Το γεγονός ότι έχω πολυάριθμα tattoo, με επηρέασε με διάφορους τρόπους: θετικούς και αρνητικούς. Προέρχομαι από μια πολύ θρησκευόμενη οικογένεια, όπου το να παρεμβαίνουμε στο σώμα μας (σ.σ. body modification) θεωρείται ότι είναι «βδέλυγμα στον Θεό». Γι’ αυτό και μέχρι στιγμής, είμαι το μαύρο πρόβατο της οικογένειας! Αλλά παρά τις συγκρούσεις ανάμεσα στις θρησκευτικές πεποιθήσεις και τα τατουάζ η οικογένειά μου με δέχτηκε όπως είμαι.

Ο άνθρωπος που πάντα ανυπομονώ να δείξω το κάθε καινούργιο μου tattoo, είναι σίγουρα η μητέρα μου. Μερικές φορές κάνει σαν να μην έχει εντοπίσει το νέο μου τατουάζ, ενώ άλλες φορές θα μου δώσει την ίδια διάλεξη που πάντα μου δίνει για τα τατουάζ, ενώ εστιάζει στο τι θα σκεφτεί η κοινωνία. Σε καμία περίπτωση δεν κατηγορώ τη μαμά μου, είναι old-school!

Έχω μια κόρη οκτώ ετών και είναι πολύ σημαντικό για μένα να της διδάξω να αγαπά τον εαυτό της, την αυτοεκτίμηση και την αποδοχή του σώματος. Την μεγαλώνουμε να μην διαχωρίζει τους ανθρώπους με βάση την εμφάνισή τους και πως ακόμα κι οι άνθρωποι με εκτεταμένο body modification, είναι φυσιολογικοί. Πως είναι εξίσου «συνηθισμένοι» με το δάσκαλο στο σχολείο της. Ενώ άλλα παιδιά της ηλικίας της, επισκέπτονται το ζωολογικό κήπο και τα πάρκα διασκέδασης, η κόρη μου αγαπά να πηγαίνει σε tattoo conventions. Ένιωσα πολύ περήφανη για την κόρη μου - σχετικά με τα τατουάζ μου - όταν την άκουσα να εξηγεί στους φίλους της πώς είναι εντάξει να είσαι διαφορετικός και χρησιμοποίησε εμένα ως παράδειγμα! Μπορεί να μην είμαι "επιτυχημένη" σε άλλα πράγματα, ωστόσο το να βλέπω την κόρη μου να μεγαλώνει με αυτές τις αρχές και την ηθική, αποτελεί μια τεράστια επιτυχία στη ζωή μου!

Δεν έχουν όλα τα τατουάζ μου ένα "βαθύ" νόημα ή μια ιστορία. Αν μου αρέσει κάτι, το «χτυπάω». Τόσο απλά. Ωστόσο, έχω τρία κομμάτια που φέρουν μια ιστορία.  Το ένα άλλαξε τη ζωή μου, το άλλο ήρθε με ένα βραβείο και το τρίτο με αντιπροσωπεύει. Αυτό που άλλαξε τη ζωή μου ήταν το πρώτο μισό μανίκι μου, από τον φίλο μου Trick Anciro, το οποίο είναι αφιερωμένο στην κόρη μου Sunday Alicia. Το ρολόι αντιπροσωπεύει την ώρα που την έφερα στη ζωή και το φόντο είναι από την τελευταία ταινία που παρακολούθησα στον κινηματογράφο ενώ ήμουν έγκυος, η οποία ήταν η "Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων".

Το tattoo που ήρθε με ένα βραβείο, έγινε από την αγαπημένη μου φίλη Sunako Maki. Θεωρώ ότι είναι μια ταλαντούχα tattoo artist, ωστόσο χρειάστηκε να την πείσω για να λάβει συμμετοχή στους διαγωνισμούς του 11th Athens International Tattoo Convention, διότι είχε αμφιβολίες. Τελικά, συνέβη. Ήταν το πρώτο tattoo που μου έκανε η Sunako και καταλήξαμε να κερδίσουμε την 1η θέση για το "Best Small Dottism"! Ήταν και για τις δυο μας μια στιγμή επιβράβευσης. Girl Power. 

Εκείνο που με αντιπροσωπεύει, είναι το κομμάτι στο θώρακά μου, το οποίο είναι από τον tattoo artist Agelos TFB. Είναι ένα κομμάτι εμπνευσμένο από την Kalinga tattoo master Whang-od, την οποία θαυμάζω, καθώς είναι μια από τους τελευταίους παραδοσιακούς hand-poke tattooers στις Φιλιππίνες. Είναι μακράν το τατουάζ μου που αποσπά την περισσότερη προσοχή. Σημαίνει πολλά για μένα, διότι αντιπροσωπεύει τη χώρα από την οποία κατάγομαι, καθώς και για την παραδοσιακή του αξία.

Πιστεύω ότι η κοινωνία ταυτίζει ακόμα το τατουάζ με κάτι το αρνητικό. Αλλά έχοντας αυτή την τέχνη στο δέρμα μου, σίγουρα μου έχει προσφέρει ευκαιρίες και αναγνώριση που ποτέ δεν φανταζόμουν! Πιστεύω ότι χωρίς τα tattoo μου, δε θα ήμουν ακριβώς το ίδιο άτομο που είμαι σήμερα, ενώ η ζωή μου κατά πάσα πιθανότητα θα ήταν διαφορετική.

Όνομα: Hazel Joy Alcantara
Επάγγελμα: #momlife
Τόπος διαμονής: Αθήνα, Ελλάδα.

Πόσα tattoo έχεις; 

Είκοσι επτά (27). Βασικά, είναι η πρώτη φορά που τα μετράω!

Σε ποιους καλλιτέχνες τα έχεις χτυπήσει; 

Trick Aciro, Simoni Gruber (Uncle Chronis Tattoo), Liao, Sunako Maki, Agelos TFB (Honest Tattoo), Sotiria ETF (Eightball Tattoo), Nick Pado (Arcane Tattoo).

Ποιο είναι το πρώτο σου και ποιο το τελευταίο σου;

Το πρώτο ήταν το old-school λουλούδι και το τελευταίο είναι το κομμάτι στο πλάι του ποδιού μου.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου και γιατί;

Χωρίς αμφιβολία, το tattoo στον θώρακά μου, διότι είναι εμπνευσμένο από την Whang-od!

Ποιον tattoo artist θαυμάζεις; 

Τον Myke Chambers.

Ποια τεχνοτροπία tattoo σου αρέσει περισσότερο; 

Το Old School.

Έχεις μετανιώσει για κάποιο tattoo σου; 

Αγαπώ το κάθε εκατοστό από μελάνι που κοσμεί το σώμα μου ♡

Έχεις κάνει cover up και αν ναι τι ακριβώς; 

Ναι. 

Τα tattoo έχουν επηρεάσει τη ζωή σου και αν ναι, με ποιο τρόπο; 

Ναι, σε πολλές εκφάνσεις της! Στην καθημερινή ζωή μου, λαμβάνω αρκετή προσοχή, ειδικά όταν είμαι με την κόρη μου! Όσον αφορά στη δουλειά, με έκαναν να φαίνομαι πιο «μοναδική»! Συνεπώς, μιλάμε κυρίως για καλή προσοχή.  

Υπάρχει κάποια δραστηριότητα σου που θες να αναφέρεις;

#momlife = 24/7

Η Hazel φορά βελούδινα μίνι φορέματα & μαύρο crop top από HeartbeatInk Apparel & σκουλαρίκια με skulls από Kira Don Jewel

Photos by Ino Mei.

Top