Φώτης Καραγιάννης

People - Τεύχος 19

Ήρθε και η δική μου ώρα να πω εν συντομία τη "μεγάλη" ιστορία της σχέσης μου με την δερματοστιξία... Αρχές έτους 2000 και με παρότρυνση γνωστού μου, επισκέπτομαι για πρώτη φορά tattoo studio και, συγκεκριμένα, του αξέχαστου και ενός από τους πρώτους στο χώρο στην Ελλάδα, τον Σάββα Παπανικολάου (R.I.P.). Η αλήθεια είναι ότι “έφαγα” μεγάλο ψάρωμα τόσο από τον ίδιο, όσο από τα σχέδιά του αλλά και το συνολικό “κλίμα” και έτσι έγινε η αρχή: τα δύο πρώτα σχέδια ήταν του Paul Booth που, σαν στενός φίλος του Σάββα, του είχε δώσει σχέδια ώστε να τα κάνει και ο ίδιος. Ακολούθησαν και άλλα, με απόσταση δύο χρόνων -λόγω χρημάτων- αλλά και "κατσάδας" από τον άνθρωπο μου, με πιο ξεχωριστά το snaggletooth από τους αγαπημένους μου Μotorhaed, το tribal logo "S" από Sepultura και το πρώτο μου ξωτικό.

Κάποια στιγμή και λόγω προσωπικών προβλημάτων του Σάββα, στράφηκα στο studio που ήταν στη γειτονία μου, το Dermagrafics Tattoo, των φίλων Δημήτρη & Αποστόλη Αρώνη. Ξέρετε, τον tattoo artist και το studio δύσκολα τα αλλάζεις αν τα εμπιστευτείς, είναι κάτι σαν τον οδοντίατρο... Πήγα λοιπόν και δεν έχασα: το μαγαζί, το προσωπικό κι ένα ταλέντο που ακούει στο όνομα Αgelos TFB (Άγγελος Περδικάρης). Αυτό ήταν... κολλήσαμε πολύ - έχουμε πολλά κοινά ενδιαφέροντα, μου έβγαζε σχέδιο και ήξερα ότι θα μου αρέσει,  ακριβώς επειδή γνωρίζει τι είμαι και τι θέλω- και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που για το concept στην πλάτη, 'βαρούσαμε' κάθε βδομάδα επί πέντε μήνες.

Με λίγα λόγια, το tattoo δεν είναι μόδα, δεν είναι πόνος. Είναι αγάπη. Είναι τέχνη. Όπως κάποιος θέλει έναν πίνακα ζωγραφικής στον τοίχο του, έτσι κι εγώ θέλω τις παραστάσεις που μου αρέσουν ανεξίτηλα τυπωμένες πάνω στο δέρμα μου. Κι όπως θα λέω πάντα, μόνο heart emoticon, η οικογένεια μου, tattoos και φυσικά Μotorhead!

Όνομα: Καραγιάννης Φώτης
Επάγγελμα: Τυπογράφος.
Τόπος διαμονής: Αθήνα.

Πόσα tattoo έχεις; 

Πολλά με την προοπτική να γίνουν ένα…

Σε ποιους καλλιτέχνες τα έχεις χτυπήσει; 

Σάββα Παπανικολάου (R.I.P.) & Agelos TFB (ex – Dermagrafics).

Ποιο είναι το πρώτο σου και ποιο το τελευταίο σου;

Το πρώτο στον Σάβα στην ωμοπλάτη, ένα σχέδιο του Paul Booth & το τελευταίο με τον Agelos TFB (ex – Dermagrafics), Lord Shiva στα πλευρά.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου και γιατί;

Δύο είναι και είναι αυτά που αναφέρονται στα ξωτικά μου. 

Ποιον tattoo artist θαυμάζεις; 

Σάββα Παπανικολάου, Δημήτρη Αρώνη (Dermagrafics), Agelos TFB (ex - Dermagrafics), Thomas Hooper, Paul Booth.

Ποια τεχνοτροπία tattoo σου αρέσει περισσότερο; 

Traditional & Dots.

Έχεις μετανιώσει για κάποιο tattoo σου; 

Όχι.

Έχεις κάνει cover up και αν ναι τι ακριβώς; 

Ναι, σε τρια που υπήρχαν στην πλάτη για το concept που έχω τώρα, με τον Agelos TFB.

Τα tattoo έχουν επηρεάσει τη ζωή σου και αν ναι, με ποιο τρόπο; 

Όχι, δεν νομίζω.

Υπάρχει κάποια δραστηριότητα που θες να αναφέρεις;  

Μπα, είμαι ξενέρωτος. Τα δύο παιδιά μου είναι η καλύτερη δραστηριότητα. 

Photos by Ino Mei.

Top