Άλεξ Αλεξανδρίδης

People - Τεύχος 19

Όλα ξεκίνησαν το 1995 όταν πήρα το πρώτο μου ποδήλατο. Σιγά σιγά άρχισα να μαθαίνω κάποια κόλπα και αυτό γινόταν καθημερινός εθισμός. Το 2000 συμμετείχα στο πρώτο μου σόου όπου και πληρώθηκα και τότε άρχισα να το σκέφτομαι και επαγγελματικά. Κατέβασα κεφάλι κάτω κι έκανα προπονήσεις τέσσερις με έξι ώρες καθημερινά. Το 2003 συμμετείχα στο πρώτο μου international contest στην Πορτογαλία, όπου από τις 72 συμμετοχές βγήκα 9ος στην κατηγορία μάστερ. Όταν γύρισα πίσω στη χώρα μου, είχα μεγάλο κίνητρο κι έτσι, σταδιακά, άρχισε να χαράζεται ο προσωπικός μου δρόμος εξέλιξης στο χώρο του ΒΜΧ. Ακολούθησαν πολλά σόου, πολλά contest στην Ελλάδα και σε χώρες της Ευρώπης και γενικά όλο το πακέτο ήταν σαν να ζω ένα όνειρο. Ακόμα και σήμερα διατηρώ αυτή τη γραμμή. Εκτός από το ΒΜΧ πλέον δίνω μεγάλη βάση στην πρωινή μου εργασία, όπου κατασκευάζουμε ηλεκτρονικά μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων. 

Το tattoo αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ζωής μου. Το 2008 "βάρεσα" το πρώτο μου tattoo στον Θωμά (Thomas Gramm) από το Nico Tattoo γιατί ένιωθα πολλή οικειότητα και επειδή για μένα ο Θωμάς είναι ένας από τους καλύτερους στο Japanese στην Ελλάδα και όχι μόνο... Μετά ακολούθησε ένα tattoo από τον ΒΜΧά Κώστα Dova (Tattooligans), ο οποίος μου "χτύπησε" ένα signature και original κόλπο μου στο ΒΜΧ. Στη συνέχεια γνώρισα τον Πέτρο Καραγιάννη (SkinWorks Tattoo) από τον οποίο και φέρω κάποια από τα πλέον αγαπημένα και σημαδιακά μου τατουάζ. Τελευταίος και καλύτερος για μένα έρχεται ο Νίκος Κατσούλης, ο οποίος μου έκανε ένα δράκο σε όλη μου τη πλάτη, το μόνο που με χαλάει είναι ότι το βλέπω πάνω μου μόνο στον καθρέφτη... χαχα. Ο Νίκος είναι 101% επαγγελματίας και απίστευτος χαρακτήρας, με πολύ αυθόρμητο χιούμορ. Μέσα σε πέντε ολοήμερα ραντεβού, τελειώσαμε όλη την πλάτη μου, μέχρι και λίγο πιο κάτω... Όπως είχα διαβάσει κάπου και το μοιράζομαι κι εγώ εδώ, το tattoo είναι ένα προσωπικό κόσμημα, έκφραση ονείρου, επιθυμίας ή ανάμνησης. Κατά τη γνώμη μου, αυτός που θα μπει σε διαδικασία να "βαρέσει" ένα tattoo, θα πρέπει να το έχει επαληθεύσει καλά στο μυαλό του, έτσι ώστε ποτέ να μην επέλθει κορεσμός και να το γουστάρει σε καθημερινή βάση!

Όνομα: Άλεξ Αλεξανδρίδης
Επάγγελμα: Επαγγελματίας αναβάτης BMX & ηλεκτρονικές κατασκευές ανιχνευτών μετάλλων. 
Τόπος διαμονής: Θεσσαλονίκη.

Πόσα tattoo έχεις; 

Οχτώ.

Σε ποιους καλλιτέχνες τα έχεις χτυπήσει; 

Νίκος Κατσούλης, Θωμάς (Thomas Gramm), Πέτρος Καραγιάννης (SkinWorks), Dovas (Tattooligans).

Ποιο είναι το πρώτο σου και ποιο το τελευταίο σου;

Το πρώτο είναι ο δράκος στο δεξί μου μπράτσο και το τελευταίο τα πουλιά και ο τίγρης στο αριστερό μου μπράτσο.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου και γιατί;

Όλα όσα έχω κάνει είναι αγαπημένα.

Ποιον tattoo artist θαυμάζεις; 

Νίκος Κατσούλης.

Ποια τεχνοτροπία tattoo σου αρέσει περισσότερο; 

Japanese.

Έχεις μετανιώσει για κάποιο tattoo σου; 

Όχι. 

Έχεις κάνει cover up και αν ναι τι ακριβώς; 

Όχι.

Τα tattoo έχουν επηρεάσει τη ζωή σου και αν ναι, με ποιο τρόπο; 

Η ζωή μου αποτελείται σε καθημερινή βάση από θετική ενέργεια και ισορροπία και δεν έχει αλλάξει κάτι. Όπως ήταν είναι και θα είναι.

Υπάρχει κάποια δραστηριότητα που θες να αναφέρεις;  

Σε καθημερινή βάση προπονούμαι 2 – 3 ώρες με το BMX και όταν βγαίνουν καινούργια κόλπα ακολουθεί πάρτυ! Επίσης, τελευταία δίνω μεγάλη βάση στην πρωινή μου δουλειά παραγωγής ανιχνευτών μετάλλων.

Photos by Ino Mei.

Top