Thanassis N. "g:zeus"

People - Τεύχος 18

Δεκάξι ετών, λίγο πριν από τις εξετάσεις τις δευτέρας λυκείου... Βόλος, σαλόνι, καφές, T.V. και μάνα. Κάποια στιγμή γυρνάει αυτή η άγια γυναίκα και μου λέει «Αν δε μείνεις (μετεξεταστέος), θα σου κάνω δώρο ό,τι θες». (φαντάσου πόσους επαίνους έχω πάρει...) και άμεσα της λέω «Ό,τι..;» και απαντάει με όλη της την ειλικρίνεια «Ναι!». Τελικά πέρασα! Εκεί είπα "τώρα γίναμε!". Μέσα στην καλή χαρά πλέον και οι δύο της λέω «Το δώρο», μου λέει «Τι θες;», η απάντηση ήταν απλή «Τατουάζ!!!». Μετά από ένα σύντομο διάλογο μου έδωσε το ok και τα χρήματα για να το κάνω (και μου έβαζε και αλοιφή αφού το έκανα, μιας και είναι ανάμεσα στις ωμοπλάτες) κι έτσι γνώρισα και βίωσα για πρώτη φορά την υπέρτατη τέχνη του tattoo.

Τα πράγματα στη συνέχεια ήταν πιο απλά και πιο εύκολα. Έφυγα από το σπίτι για σπουδές στο τμήμα καλών τεχνών του γαλλικού ινστιτούτου Θεσσαλονίκης. Η πόλη από μόνη της μου έδωσε παραπάνω ερεθίσματα και κατάφερα να ανακαλύψω μουσικές και να συναναστραφώ με ανθρώπους που είχαν επαφή με το tattoo είτε ως καλλιτέχνες του είδους, είτε ως «καμβάδες». Εκεί πήραν μπροστά τα μοτεράκια για τα καλά. Τότε ήταν που κατάλαβα επί της ουσίας την αξία και τη μοναδικότητα του κάθε τατουάζ είτε το έχεις πάνω σου, είτε το θαυμάζεις βλέποντάς το σε κάποιον άλλο Ευτυχώς γνώρισα καλλιτέχνες που ήταν παλιές καραβάνες και γνήσιοι τύποι που το έκαναν γιατί το γούσταραν και είχα την τύχη να κάνω tattoo με κάποιους από αυτούς.

Τελικά, δύο χρόνια αργότερα, βρέθηκα να σπουδάζω αρχιτεκτονική-διακόσμηση στην Αθήνα όπου και άλλαξε η ζωή μου ολάκερη! Ακόμα περισσότερα ερεθίσματα, ακόμα περισσότερες μουσικές, ακόμα περισσότεροι tattoo artists!

Αρχικά, γνώρισα τους ανθρώπους, με τους οποίους εδώ και δώδεκα (!!!) χρόνια έχουμε δημιουργήσει τη μπάντα, στην οποία κάνω ότι τραγουδάω, τους Anal Veritas, που τελικά κατέληξε να μην είναι απλά ένα συγκρότημα που κάνει πρόβες και συναυλίες, αλλά μια νέα οικογένεια. Επίσης, βρήκα και το «γιατρό» μου, γιατί ο «τατουατζής» είναι σαν το γιατρό! Αν βρεις αυτόν που σου κάνει, δεν τον αλλάζεις!

Τελικά αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι "tattoos connecting people", δίχως ποζεριές και macho συμπεριφορές. Είναι τέχνη και είναι αγνό. Είναι έκφραση και το κουβαλάς μέχρι και στον τάφο σου. Πρέπει να το σέβεσαι γιατί έχεις τη δουλειά, την έμπνευση και τη δημιουργικότητα ενός ανθρώπου που τον άφησες να σε «δερματοστιγματίσει» για πάντα και αντίστοιχα κι αυτός να σεβαστεί τον «καμβά» του.

Συνεχίστε να «λερώνεστε»!

Όνομα: Thanassis N. "g:zeus"
Επάγγελμα: Τραγουδιάρης.
Τόπος διαμονής: Αθήνα.

Πόσα tattoo έχεις; 

Πλέον έξι. Παλαιότερα ήταν περισσότερα αλλά κάποια ενώθηκαν.

Σε ποιους καλλιτέχνες τα έχεις χτυπήσει; 

Bill και Jay (Medusa), Fat!, Maxi, Πάνθηρας (crossbones αρχές του 2000) και Παύλος (Tattooland).

Ποιο είναι το πρώτο σου και ποιο το τελευταίο σου; 

Το πρώτο είναι το tribal των Soulfly στην πλάτη και το τελευταίο το cover στο μπράτσο.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου και γιατί;

Ο δράκουλας στον αριστερό πήχη, γιατί είναι η αγαπημένη μου σκηνή από μια από τις αγαπημένες μου ταινίες.

Ποιον tattoo artist θαυμάζεις; 

Πολλούς, αλλά πιο πολύ τον Fat. Αν τον γνωρίσεις, θα καταλάβεις.

Ποια τεχνοτροπία tattoo σου αρέσει περισσότερο; 

Realistic.

Έχεις μετανιώσει για κάποιο tattoo σου; 

Nope! Το καθένα μετράει για διαφορετικούς λόγους.

Έχεις κάνει cover up και αν ναι τι ακριβώς; 

Ναι, στο μπράτσο.

Τα tattoo έχουν επηρεάσει τη ζωή σου και αν ναι, με ποιο τρόπο;

Θα έλεγα ναι, γιατί ήρθα σε επαφή με ανθρώπους και καλλιτέχνες που διαφορετικά δε θα τους είχα γνωρίσει.

Υπάρχει κάποια δραστηριότητα που θες να αναφέρεις; 

Τραγουδιάρης της υπερμπαντάρας "Anal Veritas".

*Οι Anal Veritas παίζουν απόψε, με δωρεάν είσοδο, Πέμπτη 28 Μαΐου στο Six Dogs μαζί με τους Mother of Millions, Six for Nine, Need, Semen of the Sun, Void Droid και 7-odds.

Photos by Ino Mei.

Top