Αναστασία Καφρίτσα

People - Τεύχος 18

Ελίσσομαι και εξελίσσομαι με βάση το εγώ μου, τις καταστάσεις και τους ανθρώπους του παρόντος μου. Ο έρωτάς μου με το μελάνι και το καλλιτεχνικό κομμάτι της δερματοστιξίας άρχισε από αρκετά μικρή ηλικία, γιατί μέσα στο πλαίσιο μεγάλωσα σε μια αρκετά κλειστή επαρχία.

Παράλληλα, είχα το προνόμιο για την εποχή να ασχοληθεί η μεγαλύτερη αδερφή μου, να "χτυπάει" δηλαδή tattoo και όχι μόνο, καθώς ήταν ο όρος του ολοκληρωμένου καλλιτέχνη στα μάτια μου κι έτσι λοιπόν δούλεψα λίγο μαζί της, είδα και έζησα τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί αυτός ο κόσμος που σε εθίζει στο μελάνι και στην τέχνη.

 Φυσικά το πρώτο μου tattoo ήταν δικό της και βγήκε τελείως τυχαία, στη μέση μου, ένα ανάγλυφο tribal. Μετά συνεχίσαμε σε διάφορα σημεία του σώματός μου, μέχρι που έφτασε κάποια στιγμή να μου λέει: «Φτάνει, δεν σε γεμίζω άλλο!» (Χαχα)

Έχασα την πολυαγαπημένη μου αδερφή πριν από τρία χρόνια και αυτό μου στοίχισε πάρα πολύ όπως και στην οικογένειά μου. Έτσι, το πάθος μου μεγάλωσε ακόμα περισσότερο και συνέχισα να κάνω αυτό που μου προσέφερε την αίσθηση της πληρότητας τόσο μέσα μου όσο και δερματικά.

Συμπληρωματικά, για μένα προσωπικά, η δερματοστιξία είναι η "αντίδραση" του δέρματός μου, σε κάτι το οποίο θα ήθελα να είχα από τη "γέννηση μου" κι εφόσον κάτι τέτοιο δεν θα ήταν εφικτό και δεν υφίσταται, "αντιδρώ" εγώ επάνω του, με τον καλύτερο και πιο γαλήνιο τρόπο που μπορώ. Εξάλλου, ο νους, το σώμα μας και το δέρμα μας, ίσως να είναι σαν μια εγκυκλοπαίδεια, που όσο ανοίγεσαι, διευρύνεις και ανακαλύπτεις ιστορίες της.

Συνέχισα διαλέγοντας επιλεκτικά τους καλλιτέχνες που θα κοσμούσαν το δέρμα μου: Ozone (Nico Tattoo Athens), Theo Zinas, Dynoz (Proki Tattoo) και Panos Georgoulias (Polis Decay).

Τα αγαπημένα μου tattoo είναι αυτό από τον Πάνο Γεωργούλια στο αριστερό μου χέρι, στον πήχη, ήτοι μια μέλισσα η οποία απεικονίζει συναισθηματικά την αδερφή μου που έφυγε τόσο νωρίς, καθώς και το tattoo στη μασχάλη μου από τον Theo Zinas, το οποίο είναι ομολογουμένως μια καταπληκτική δουλειά. Ήταν ο μόνος καλλιτέχνης που "ανέλαβε" να μου το χτυπήσει γιατί κανένας άλλος δεν ήθελε τότε, λόγω σημείου. Αγαπημένοι και αξιόλογοι καλλιτέχνες, χωρίς να διαχωρίσω γιατί υπάρχουν αρκετοί, για μένα είναι οι Nikko Hurtado, Panos Georgoulias, Alex Gotza, DeLoop, George Mavridis και τέλος ο Κύριος Ευγένιος (Siemor).

Το στυλ των tattoo μου, μιας και είμαι ονειροπόλα και φανταζόμουν πάντα πως θα διαμόρφωνα τον δικό μου κόσμο, συμπεριλαμβάνει, στοιχεία και τεχνοτροπίες, με αρμονία, συνδετικά κομμάτια με συνεχόμενη πορεία και ροή, χωρίς μπαλώματα και φυσικά ο μεγάλος έρωτας μου είναι οι κούκλες κάθε είδους: vintage, creepy, spooky, splatter, trash, realistic, buena vista και συνδυασμοί μαυρίλας με παιδική αθωότητα.

Ασχολούμαι και αγαπώ τον κλασικό χορό, ο οποίος δεν συνδυάζεται εύκολα με τις επιλογές μου. Όπως προανέφερα από τη φύση μου λειτουργώ αντιδραστικά για το εγώ μου και μόνο και καθετί το επιλέγω μόνη, όπως και το πάθος μου για την ενόργανη και την παραδοσιακή γιόγκα, πράγματα για τα οποία ζω και αναπνέω, καθώς επίσης και το κόλλημα μου για την εναλλακτική φωτογράφηση που είναι προσωπική και ερασιτεχνική δουλειά μου και εκφράζομαι και μέσω αυτού.

Συνοπτικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καλλιτέχνες που μου έδωσαν κάτι δικό τους όπως επίσης να συμπληρώσω πως τα τελευταία χρόνια έχω βρει κυριολεκτικά τον καλλιτέχνη που με καλύπτει σε ό,τι αφορά στην τέχνη και στο ύφος της δερματοστιξίας που αναζητούσα και αυτό μου το προσέφερε ο Πάνος Γεωργούλιας, ο οποίος για μένα συμπλήρωσε και συμπληρώνει τα κομμάτια της ψυχής μου και τα "childhood" όνειρα μου και τον θαυμάζω απέραντα χρόνια τώρα, γιατί ήταν αυτός που άκουσε εμένα από την πρώτη στιγμή: ποια είμαι και τι αναζητώ και δηλώνω τυχερή που έχω καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του δέρματος μου με την τέχνη του.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστώ πολύ το HeartbeatInk για τη φιλοξενία, καθώς ήταν μεγάλη μου τιμή να παραστώ σε ένα τόσο αξιόλογο περιοδικό και την Ινώ Μέη για την υπέροχη συνεργασία και φωτογράφιση, καθώς και για την όμορφη και ευχάριστη παρουσία της, όπου μια ακόμα ημέρα της καθημερινότητάς μου κέρδισα αρκετά από την αξιόλογη αυτή εμπειρία. Εύχομαι σε όλο τον κόσμο αγάπη και υγεία, γιατί η ζωή είναι ένας κύκλος, που ότι παίρνεις δέχεσαι και ότι λαμβάνεις δίνεις.

Όνομα: Αναστασία Καφρίτσα
Επάγγελμα: Χορεύτρια κλασικού χορού, personal trainer, traditional Yoga.
Τόπος διαμονής: Αθήνα.

Πόσα tattoo έχεις; 

Δεκαοχτώ.

Σε ποιους καλλιτέχνες τα έχεις χτυπήσει; 

Άρια Καφρίτσα, Ozone, Theo Zinas, Dynoz (Proki Tattoo), Πάνος Γεωργούλιας (Polis Decay).

Ποιο είναι το πρώτο σου και ποιο το τελευταίο σου;

Στη μέση και το τελευταίο μου στο μπούτι.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου και γιατί;

Στον πήχη του αριστερού χεριού μου (μέλισσα) γιατί απεικονίζει την αδερφή μου που έχει «φύγει».

Ποιον tattoo artist θαυμάζεις; 

Nikko Hurtado, Πάνος Γεωργούλιας, Alex Gotza.

Ποια τεχνοτροπία tattoo σου αρέσει περισσότερο; 

Τα ολοκληρωμένα (σύνθεση) και με σειρά tattoo, χρώματα, illusions, imagination.

Έχεις μετανιώσει για κάποιο tattoo σου; 

Για απολύτως κανένα.

Έχεις κάνει cover up και αν ναι τι ακριβώς; 

Όχι, ποτέ.

Τα tattoo έχουν επηρεάσει τη ζωή σου και αν ναι, με ποιο τρόπο; 

Όχι, φυσικά δεν αντιμετώπισα κάποιο θέμα.

Υπάρχει κάποια δραστηριότητα που θες να αναφέρεις;  

Ενόργανη, εναλλακτική ερασιτεχνική προσωπική φωτογράφιση.

 

Το HeartbeatInk Tattoo Magazine ευχαριστεί θερμά το Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια) για τη φιλοξενία και τον Βασίλη και την Χρύσα για την πραγματοποίηση της φωτογράφισης.

Photos by Ino Mei.

Top