Σοφία

People - Τεύχος 18

Ονομάζομαι Σοφία, είμαι είκοσι έξι ετών και έχω σπουδάσει στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης με Τομέα την Ειδική Αγωγή στο Α.Π.Θ. Το πρώτο μου tattoo το έκανα στα δεκαοκτώ και θυμάμαι έντονα, πως προκάλεσε αντιδράσεις στους γύρω μου (ακόμα και στους συνομηλίκους μου). Για εμένα δεν ήταν και ούτε είναι πρόβλημα το πώς σκέφτεται ο καθένας κι έτσι, έπειτα από δύο μήνες, έκανα το δεύτερο tattoo. Μετά την αποφοίτησή μου από τη Σχολή, εργάστηκα εθελοντικά σε ένα εργοθεραπευτήριο στην πόλη της Κοζάνης (τόπος καταγωγής μου), βοηθούσα τους γονείς μου στην οικογενειακή μας επιχείρηση (καφετέρια) και παράλληλα έψαχνα δουλειά ως νηπιαγωγός σε κάποιο νηπιαγωγείο (δημόσιο ή ιδιωτικό). Η προσπάθειά μου αυτή διήρκεσε οκτώ μήνες, αφού όσο κι αν έψαχνα δεν υπήρχε κάποια θέση. Πέρασα από κάποιες συνεντεύξεις και θυμάμαι πως πάντοτε έπρεπε να «κρύβω» τα tattoos μου (αν και μικρά σε επιφάνεια τότε), για να κάνω καλή «εντύπωση» στους εκάστοτε εργοδότες. Ώσπου μια μέρα...κουράστηκα..! 

Για εμένα είναι σημαντικό ο κάθε άνθρωπος να είναι ο εαυτός του, είτε με tattoos είτε χωρίς. Ο κάθε άνθρωπος έχει «διαφορετικά μάτια» και «διαφορετική ματιά». Όλη αυτή η νοοτροπία με επηρέασε στο να φύγω στο εξωτερικό, όπου μου δόθηκε αμέσως η ευκαιρία να δημιουργήσω και να «δώσω» τον καλύτερο μου εαυτό πάνω σε αυτό που αγαπώ. Μένω και εργάζομαι ως νηπιαγωγός και υπεύθυνη τμήματος εδώ και τρία χρόνια στο Μόναχο Γερμανίας. Αρχικά ήμουν διστακτική όσον αφορά στα tattoos μου, ώσπου μια μέρα μου ζήτησε μια μαμά από το τμήμα μου να δει το χέρι μου και με απορία με ρώτησε γιατί το κρύβω ενώ είναι τόσο όμορφο. Τότε κατάλαβα πως γονείς και εργοδότες δίνουν σημασία στο πώς συμπεριφέρομαι και εργάζομαι, κάτι που με έκανε να νιώσω πως σκέφτονται όπως εγώ. 

Τα tattoos είναι για εμένα έργο τέχνης και δεν μπορώ να φανταστώ το σώμα μου χωρίς αυτά. Μετανιώνω μόνο για κάποιες λάθος επιλογές που έκανα στο παρελθόν και αφορούν tattoo artists, γιατί μετά χρειάστηκε να κάνω cover up. Μου αρέσει που βλέπω ότι ο κόσμος κοίτα και τις περισσότερες φορές θαυμάζει τα tattoos μου (όταν αυτά φαίνονται) και που μπορώ να δώσω κάποιες συμβουλές πάνω στο θέμα, όπως και να προτείνω κάποιους αξιόλογους καλλιτέχνες. Τέλος, μου αρέσει το σχέδιο και εδώ και λίγους μήνες κάνω practice τα πρώτα μου tattoos (σε practice skins).

Όνομα: Σοφία
Επάγγελμα: Νηπιαγωγός.
Τόπος διαμονής: Μόναχο.

Πόσα tattoo έχεις; 

Εφτά (μάλλον).

Σε ποιους καλλιτέχνες τα έχεις χτυπήσει; 

Thomas Gramm (Nico Tattoo), Peter M. Phill (Nico Tattoo), Tasos Freddy.

Ποιο είναι το πρώτο σου και ποιο το τελευταίο σου;

Το πρώτο μου: αστεράκι στον δεξί καρπό.
Το τελευταίο: bubble gum girl στο μπούτι.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου και γιατί;

To μανίκι μου, γιατί είναι το πιο όμορφο (για εμένα).

Ποιον tattoo artist θαυμάζεις; 

Peter M. Phill.

Ποια τεχνοτροπία tattoo σου αρέσει περισσότερο; 

Old School.

Έχεις μετανιώσει για κάποιο tattoo σου; 

Ναι, λόγω «κακής δουλειάς».

Έχεις κάνει cover up και αν ναι τι ακριβώς; 

Ναι, ένα αστέρι διπλό και έναν αετό (στο ίδιο σημείο).

Τα tattoo έχουν επηρεάσει τη ζωή σου και αν ναι, με ποιο τρόπο; 

Προσωπικά όχι. Επαγγελματικά ναι.

Υπάρχει κάποια δραστηριότητα που θες να αναφέρεις;  

Στον ελεύθερο χρόνο μου παίζω drums.

Η Σοφία φορά "Black Lotus" women's tank top από το HeartbeatInk Clothing Line.

Photos by Ino Mei.

Top