Κίμωνας Χαΐτογλου

People - Τεύχος 17

Καλησπέρα, με λένε Κίμωνα, είμαι είκοσι έξι, μένω στην Πλάκα και έχω αδυναμία στα τετράποδα που κατουριούνται από τη χαρά τους και στα δίποδα που το δυνατό τους σημείο είναι τα φρύδια τους. Ξεκίνησα να παίζω μουσική από πολύ μικρός με ένα πιάνο που είχε η αδελφή μου και μια σφυρίχτρα στο στόμα Αργότερα ήρθε το μουσικό Γυμνάσιο/Λύκειο με βιολί στην κλασική ορχήστρα και κιθάρα στην Jazz και φωνητική όπου αγαπούσα πιο πολύ, γιατί μου άρεσε να βραχνιάζω. Ό,τι να 'ναι!  Στη συνέχεια σπούδασα στη SAE και στο IEK Δομή μουσική τεχνολογία-ηχοληψία.
 
Η σχέση μου με το tattoo και το piercing ξεκίνησε νομίζω γύρω στα δεκατέσσερά μου, όταν είδα το Tank Girl του Jamie Hewlett όπου η κοπέλα του comic είχε τρυπημένα αφτιά και μύτη και γενικά στυλ που σε αφοπλίζει και λέω "όπα, κάτσε...". Ποτέ δεν ήθελα να κάνω κάποιο συμβολικό tattoo γιατί σαν άνθρωπος θεωρώ πως είμαι αρκετά αντισυμβατικός και το πληρώνω ακριβά.

Μ' αυτά και μ' αυτά το 2009 ξεκίνησα να δουλεύω στο Berlin Tattoo όπου μπήκα για τα καλά στο αντικείμενο εν γένει και άνοιξαν τα μάτια μου στον χώρο, ώσπου φύσηξε βοριάς δυνατός και με έφερε πολύ πρόσφατα λίγο πιο νότια, στο Ritual Tattoo όπου έχουμε μια υπέροχη συνεργασία! Ρίχνουμε συχνά πολύ γέλιο, πράγμα ύψιστης σημασίας για εμένα.

Αγαπάω πολύ τα tattoo μου, κυρίως το μαύρο μου το χέρι που είναι κάργα αντιρατσιστικής σημασίας και φυσικά τον κύριο Τσαπατσούλη στο αριστερό μου κ@λοmerry που τραγούδαγα μικρός, παλιά, στις χρυσές εποχές μου. Σκέφτομαι τελευταία μπας και κάνω και το logo από "Kimon and his Gang" να κλείσει η διλογία.

Πλέον, έχω σκοπό να κάνω ένα project όμορφης μαυρίλας που το φυλάω για έκπληξη στη μάνα μου. Θέλω να πιστεύω ότι θα το αντέξει. 

Ευχαριστώ το HeartbeatInk για την κουβέντα μας, την Ινώ για τις φωτογραφίες και την υπομονή της και τον σκύλο μου που περίμενε νηστικός για αρκετή ώρα - κυρίως αυτόν.

Όνομα: Κίμωνας Χαΐτογλου
Επάγγελμα: Body Piercer.
Τόπος διαμονής: Πλάκα / Αναφιώτικα / localismn #δεν με χωράει ο τόπος.

Πόσα tattoo έχεις; 

Δεν ξέρω, μπόλικα(;).

Σε ποιους καλλιτέχνες τα έχεις χτυπήσει; 

Στο φιλαράκι μου το καλό τον Λάζαρο (Ritual), στο άλλο φιλαράκι μου τον Φλέσσα, στον Dio, Θάνο, Jaman the man, Deathpop, Cido, Tolle', Μέγας και σε κάτι άλλους, ξεχνάω. 

Ποιο είναι το πρώτο σου και ποιο το τελευταίο σου; 

Ένα διαβολάκι με κερατάκια (το έκανα μόνος μου για πλάκα). Όλε.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου και γιατί;

Το «μόγλη;» γιατί είναι φάση το σκυλί, καθώς και η πατούσα στην παλάμη.

Ποιον tattoo artist θαυμάζεις; 

Αυτόν εκεί τον τεράστιο με τις φλέβες που πετάνε. Δεν θυμάμαι πως τον λένε.

Ποια τεχνοτροπία tattoo σου αρέσει περισσότερο; 

Trash. Το βρίσκω ρομαντικό.

Έχεις μετανιώσει για κάποιο tattoo σου; 

Ναι, αντί για “rawrrr” στο δάχτυλο, έπρεπε να λέει «νιάου» ή «γαβ».

Έχεις κάνει cover up και αν ναι τι ακριβώς; 

La la la la la la ye ye ye ye ye.

Τα tattoo έχουν επηρεάσει τη ζωή σου και αν ναι, με ποιο τρόπο; 

Θα το σκεφτώ όταν φτάσω 100.

Υπάρχει κάποια δραστηριότητα που θες να αναφέρεις; 

Surf, μουσική και σκληρό τάβλι στο μπαλκόνι. Και ninja.

Photos by Ino Mei.

Top