Μαριάννα Γιαννακοπούλου

People - Τεύχος 16

Ονομάζομαι Μαριάννα Γιαννακοπούλου, είμαι είκοσι έξι ετών και έχω σπουδάσει διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Ομολογώ πως όσο και αν μου άρεσε αυτό το αντικείμενο δεν έβλεπα πολύ "φως", αν και με βοήθησε στην μετέπειτα πορεία μου, κάποιες φορές ακόμα και τώρα... Ανέκαθεν με "τραβούσε" το σχέδιο και λάτρευα ό,τι είχε να κάνει με την τέχνη. Φεύγοντας από την διακόσμηση, χώθηκα αρκετά βαθιά στο χώρο της μόδας. Τελείωσα την σχολή του Freddy Kalobratsos ως make up artist και από εκεί για μένα ξεκινούν όλα όσα με παθιάζουν πραγματικά και με κάνουν ευτυχισμένη. Πέρασα από περιοδικά, πρακτορεία, πασαρέλες, λίγη τηλεόραση, πολλούς φωτογράφους και έχω κάνει πολλές ωραίες δουλειές πάνω σε αυτό. Παράλληλα, έχοντας μεγάλη αγάπη για την rock και metal μουσική, ξεκίνησα να δουλεύω στο αγαπημένο μου "Rock House", όπου βρισκόμαστε τώρα. Πέρα από την δουλειά μου, λατρεύω το συγκεκριμένο μαγαζί, επειδή είναι ωραίο να βρίσκεσαι σε ένα χώρο με άτομα που σε υποστηρίζουν σε ό,τι κάνεις και αγαπάς, ενώ υπάρχει χημεία και νιώθεις τους άλλους οικογένεια σου, κάτι που σε ωθεί να πας παρακάτω, να δίνεις και να ευχαριστείς, να περνάς καλά κάνοντας χαρούμενους τους άλλους, με χαμόγελο και καλή διάθεση. Για την ζωή μου είναι πολύ σημαντικό αυτό, πάντα με καλή μουσική όλη μέρα και πολλά live με μπάντες και χαμό, αλλιώς ''πνίγομαι''. Επίσης, έμαθα πολλά για τις μπύρες, τις οποίες λατρεύω.
 
Κάπου τέσσερα χρόνια πριν, μπήκαν και τα tattoo στην ζωή μου. Το ήξερα από την αρχή ότι ήθελα να κάνω αρκετά tattoo πάνω μου και κυρίως μεγάλα κομμάτια. Έχω δουλειές από τρεις tattoo artists και είμαι περήφανη και για τους τρεις και τους ευχαριστώ. Το μανίκι, ο λαιμός και το πόδι χαμηλά είναι από τον Tomas από το Inksane Tattoo. To αριστερό χέρι και η πλάτη μου είναι από τον Κώστα από το Ritual Tattoo. Τέλος, το κομμάτι στο μπούτι μου το έκανε ο Πάνος Γεωργούλιας από το Polis Decay. Είμαι πολύ περήφανη γι' αυτό το tattoo μου, καθώς θα το χαρακτήριζα ως έργο τέχνης, ενώ βραβεύτηκε στο 1st Thessalonink 1st Thessaloniki Tattoo Convention ως "Βest Colour".
 
Αγαπάω τα tattoo και μου αρέσει όταν με ρωτάνε και τα χαζεύουν, καθώς και το ότι μπορώ να βοηθήσω δικούς μου ανθρώπους και φίλους να έχουν την καλύτερη δυνατή δουλειά πάνω τους από αξιόλογους καλλιτέχνες. Προσωπικά θεωρώ πως με το tattoo εξωτερικεύεις πράγματα που έχεις μέσα στο κεφάλι σου. Εμένα μου αρέσουν τα πιο ''σκοτεινά'' σχέδια και έχουν να μου πουν και κάτι παραπάνω σε σχέση με αυτά που απλά φαίνονται. Σημαντικό είναι επίσης το να ξέρεις να υποστηρίζεις τα τατουάζ που έχεις πάνω σου.
           
Ευχαριστώ την υπέροχη Ινώ που μετά από καιρό καταφέραμε να κάνουμε αυτή την φωτογράφηση, καθώς είναι κάτι που θέλαμε μήνες τώρα... Τελευταίο και μεγαλύτερο ευχαριστώ θέλω να πω στα δυο bosses, τον Δημήτρη Μπαρμπούτη και τον Πάνο Μητράκο, γιατί αν δεν υπήρχαν αυτοί δεν θα υπήρχε τίποτα από όλα αυτά τώρα. Ο Δημήτρης είναι πίσω από όλα: tattoo, μαγαζί, μουσική, μπάντες, κόσμος, επικοινωνία, κουλτούρα και νοοτροπία. Αυτός ευθύνεται για όλα όσα έχω πλέον στη ζωή μου και με έχουν κάνει καλύτερο άνθρωπο για μένα και για τους γύρω μου. Επίσης, ευθύνεται για όλο το παραπάνω κείμενο που έγραψα με τόση αγάπη. Τρέχω και θα συνεχίσω να τρέχω για αυτόν και για όλη την ομάδα που έχουμε στον χώρο που βλέπεις γύρω σου και κάνουμε αυτή την φωτογράφηση! Σας ευχαριστώ όλους!

Όνομα: Μαριάννα 
Επάγγελμα: Make Up Artist, service.
Τόπος διαμονής: Ζωγράφου.

Πόσα tattoo έχεις; 

Οχτώ μάλλον...

Σε ποιους καλλιτέχνες τα έχεις χτυπήσει; 

Tomas (Inksane Tattoo), Κώστας (Ritual Tattoo), Panos (Polis Deacy).

Ποιο είναι το πρώτο σου και ποιο το τελευταίο σου; 

Το πρώτο είναι στο δάχτυλο και το τελευταίο πάλι στο δάχτυλο! (Έτυχε)

Ποιο είναι το αγαπημένο σου και γιατί; 

Στο πόδι χαμηλά.

Ποιον tattoo artist θαυμάζεις; 

Carlos Torres, Robert Hernandez.

Ποια τεχνοτροπία tattoo σου αρέσει περισσότερο; 

Οτιδήποτε πέρα από Old School.

Έχεις μετανιώσει για κάποιο tattoo σου; 

Όχι...

Έχεις κάνει cover up και αν ναι τι ακριβώς; 

Ναι, την μέδουσα και το μπαστούνι στην πλάτη.

Τα tattoo έχουν επηρεάσει τη ζωή σου και αν ναι, με ποιο τρόπο; 

Καθόλου.

Το HeartbeatInk Tattoo Magazine ευχαριστεί θερμά το Rock House (Λεωφορος Στραταρχου Παπαγου 111, Ζωγράφου) για την πραγματοποίηση και τη φιλοξενία της φωτογράφισης.  

Photos by Ino Mei.

Top