"Είμαι άτομο που τρέφει μεγάλη συναισθηματική αξία σχεδόν για τα πάντα, από φυσικά αντικείμενα και τραγούδια μέχρι πραγματικές εμπειρίες και αναμνήσεις, αφού όλα έχουν κατά κάποιο τρόπο επιδράσει στη ζωή μου. Αυτός είναι ο λόγος που κάθε tattoo που έχω πάνω μου φέρει τόσο μεγάλη σημασία για μένα. Για μένα το tattoo δεν είναι μόνο τέχνη, είναι οι αναμνήσεις μου από συγκεκριμένες στιγμές της ζωής μου, που κρατάω κοντά μου και κανείς δεν θα μπορέσει ποτέ να μου τις πάρει μακριά".

Όνομα: Raquel May
Επάγγελμα: Εκπαιδεύτρια Αλόγων.
Τόπος Διαμονής: Βούλα.

Μεγάλωσα στην επαρχία, στο Middleburg της  Φλόριντα των ΗΠΑ, σε ένα αγρόκτημα με πολλά ζώα και άλογα, όπου δεν υπήρχε ούτε ένα κατάστημα για αρκετά μίλια μακριά... Ήταν τέλεια. Έχω αγωνιστεί σε αγώνες ροντέο από πολύ νεαρή ηλικία και εξακολουθώ να το κάνω όταν επιστρέφω πίσω στις ΗΠΑ ανά διαστήματα. Ξεκίνησα την εκπαίδευση αλόγων γύρω στην ηλικία των δεκατεσσάρων.  Άρχισα με την εκπαίδευση του δικού μου αλόγου, που έχω ακόμα. Αυτή ήταν η δουλειά μου για χρόνια και ακόμα είναι. Το μανίκι στο αριστερό μου χέρι είναι η ιστορία της "ζωής μου με τα άλογα". Ξεκινώντας από την κορυφή του ώμου μου, δείχνει τα τρία περήφανα άλογά μου που τα έπαιρνα παντού μαζί μου όταν ταξίδευα από ροντέο σε ροντέο. Καθώς πηγαίνει προς τα κάτω, απεικονίζει τη διαδικασία "roping" του ροντέο, ενώ υπάρχει κι ένα άλογο ροντέο που αντιπροσωπεύει εμένα να εκπαιδεύω άλογα  και ούτω καθεξής.

Είμαι μισή Μεξικάνα,  που όπως όλοι γνωρίζουν ήταν απόγονοι των Αζτέκων. Ως εκ τούτου, έχω έναν Ινδιάνο Αζτέκο  στο δεξί μου χέρι και στο μέλλον θα ήθελα να ολοκληρώσω το χέρι αυτό. Έχω επίσης ένα μεξικάνικο κρανίο, που αντιπροσωπεύει την πρώτη φορά που σταμάτησα το κάπνισμα και μου θυμίζει τον θάνατο που προκαλείται από το κάπνισμα. Το έχω κόψει μία - δύο φορές στο παρελθόν, ωστόσο ελπίζω σύντομα να το σταματήσω εντελώς.

Έχω  κι άλλα πολλά τατουάζ, όπως θα δείτε, αλλά το πιο σημαντικό είναι το χρονολόγιο  που έχω κάνει για τον εαυτό μου στην αριστερή πλευρά. Ποτέ δεν θα τελειώσει και θα συνεχίζει να εξελίσσεται και να διανθίζεται. Πρέπει να κάνω μερικές προσθήκες σε αυτό, καθώς με τη γέννηση του δεύτερου παιδιού μου, έχω φτάσει σε ένα ακόμη ορόσημο της ζωής μου. Έχω δύο παιδιά, δύο αγόρια. Αυτό το κλαδί αγριοτριαντάφυλλου αντιπροσωπεύει την ιστορία της ζωής μου και κάθε τριαντάφυλλο, μπουμπούκι ή ανθός αντικατοπτρίζει κάποια πολύ σημαντική στιγμή της ζωής  μου.

Όλα τα τατουάζ μου έχουν γίνει στην Αμερική, κυρίως από τον Mike Woods  έναν καταπληκτικό καλλιτέχνη! Έχει μετακομίσει μακριά από εκεί όπου ζω, αλλά σκοπεύω να πάρω το αεροπλάνο και να πάω να τον βρω μόνο και μόνο για μου κάνει tattoo ο ίδιος. Έβαλα έναν καλό φίλο να μου «πειράξει» ένα προηγούμενο tattoo στην πλάτη μου και έκανε καλή δουλειά.  Είναι από την Αθήνα,  το όνομά του είναι Abe και είναι ιδιοκτήτης του Fetish Ink. Σκοπεύω σύντομα να τον επισκεφτώ για ένα tattoo.

Το HeartbeatInk Tattoo Magazine ευχαριστεί θερμά τον Τάσο Μυλωνάκο για την πραγματοποίηση της φωτογράφισης και τη σχολή ιππασίας El Paso στη Βάρη Αττικής για τη φιλοξενία, καθώς και τον Νίκο για την βοήθεια.

Photos by Ino Mei.

Top