«Κάθε tattoo στο σώμα μου έχει ένα νόημα: το σώμα μου είναι το ημερολόγιό μου και τα tattoo οι ιστορίες μου».

Όνομα: Femke Fatale
Επάγγελμα: Alternative Model / Festival Hostess.
Τόπος Διαμονής: Loppem, Βέλγιο.

Ονομάζομαι Femke Fatale και είμαι alternative μοντέλο και οικοδέσποινα σε tattoo conventions και μουσικά φεστιβάλ. Επιπλέον, αποτελώ το πρόσωπο της καμπάνιας της κρέμας Soul Art Tattoo. Ταυτόχρονα, εργάζομαι για την Monster Energy στον τομέα της προώθησης.

Ανέκαθεν έτρεφα αγάπη και θαυμασμό για την τέχνη του σώματος. Ως παιδί είχα μια μεγάλη αγάπη για τους ανθρώπους που τολμούσαν να διαφέρουν, να είναι ο εαυτός τους, να έχουν μοναδικές προσωπικότητες. Πάντα είχα μια ροπή προς αυτού του είδους τους ανθρώπους. Η μαμά μου πίστευε ότι απλώς φάνταζαν παράξενοι στα παιδικά μου μάτια, ωστόσο στην πραγματικότητα με ιντρίγκαραν.  Μου άρεσε να τους παρατηρώ.

Όταν έγινα δεκαοχτώ, έκανα το πρώτο μου tattoo, ένα tribal (γελάει). Ήθελα απλώς ένα tattoo χωρίς να σκεφτώ τι ήθελα πραγματικά να είναι και τι ήθελα να σημαίνει. Απλά το βρήκα στο Google. To μετάνιωσα αμέσως και μετά από μια σχετική έρευνα στο διαδίκτυο, στράφηκα προς διάφορα tattoo studios προκειμένου να ανακαλύψω αυτό το είδος τέχνης. Πολύ σύντομα βρήκα τον Jean Harai, του οποίου η δουλειά είναι καταπληκτική και ήξερα αμέσως ότι αυτό ήταν ακριβώς ό,τι ήθελα.

Ερωτεύτηκα το New School έντονο και πολύχρωμο μελάνι. Ήξερα ότι αυτό είναι το δικό μου στυλ.

Κάθε φορά που στη ζωή μου συμβαίνει κάτι καλό ή κακό, προσθέτω κάτι στο προσωπικό μου «ημερολόγιο», ήτοι ένα tattoo. Κάθε ένα μου θυμίζει ένα χρόνο, μια στιγμή, ένα πρόσωπο που έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή μου.

Ποτέ δεν πίστευα ότι θα γέμιζα με τόσα tattoos. Απλώς αφέθηκα σε αυτά. Οδηγήθηκα από τα συναισθήματά μου και τη ζωή μου και συνέβη. Ποτέ δεν θα μετανιώσω για κάποιο από τα τατουάζ μου. Πάντα επιλέγω προσεκτικά τους καλλιτέχνες και το εκάστοτε κομμάτι, διότι  θέλω να αντιπροσωπεύει κάτι σημαντικό για μένα, γι’ αυτό και θέλω να είναι «τέλεια» και στην πράξη, όπως ακριβώς είχα σκεφτεί ότι θα έμοιαζαν.

Επιλέγω τους tattoo artists προσεκτικά, θέλω να έχω μια καλή σχέση μαζί τους, όπως θέλω και η ανάμνηση να είναι ολοκληρωμένη. Ποτέ δεν θα μπορούσα να κάνω ένα tattoo, αν δεν αισθανόμουν άνετα με τον καλλιτέχνη.

Ξεκίνησα την καριέρα μου, χάρη σε μια φίλη. Είναι φωτογράφος και πάντοτε με τραβούσε φωτογραφίες, τις «ανέβαζε» στο διαδίκτυο και γίνονταν αποδέκτες αρκετών σχολίων και ενδιαφέροντος και κάπως έτσι άρχισα να ποζάρω και για άλλους φωτογράφους. Παράλληλα, άρχισαν να με τραβούν φωτογραφίες και σε tattoo conventions, ενώ στη συνέχεια μου ζητήθηκε να παρουσιάσω το πρώτο μου convention. Ξεκίνησε κάπως έτσι απλά και… δεν τελείωσε ποτέ.

Ποτέ δεν είχα σκεφτεί ότι θα έκανα αυτή τη δουλειά, καθότι στην πραγματικότητα ποτέ δεν τρελενόμουν για το μακιγιάζ και τις πόζες.  Ξεκίνησα απλώς επειδή  η συγκεκριμένη φίλη ήθελε να με φωτογραφίσει και σκέφτηκα «τι στο καλό, γιατί όχι». Στην τελική, υποθέτω ότι ήταν μια καλή απόφαση (γελάει).

Λατρεύω τη δουλειά μου, γιατί έρχομαι σε επαφή με πολλούς ανθρώπους και μου δίνεται η ευκαιρία να τους δείξω ότι μπορούν να είναι μοναδικοί, ο εαυτός τους και να φτάσουν κάπου. Δεν χρειάζεται να είναι mainstream προκειμένου να πετύχουν κάτι στη ζωή.

Θέλω επίσης να δείξω στους ανθρώπους ότι δεν χρειάζεται κάποιος να είναι τέλειος για να γίνει tattoo model ή παρουσιαστής. Εγώ δεν είμαι και τόσο τέλεια.  Δεν έχω το καλύτερο δυνατό σώμα, τα τέλεια δόντια και τα πληθωρικό μπούστο. Είμαι απλώς ο εαυτός μου και αυτό που βλέπεις είναι αυτό που παίρνεις.

Δεν χρειάζεται να αλλάξεις τον εαυτό σου για να γίνεις κάτι, απλά να είσαι αληθινός, να ονειρεύεσαι και να εργάζεσαι σκληρά.

Οι μεγαλύτερες αγάπες μου στη ζωή είναι τα tattoo και τα ζώα. Είμαι η μεγαλύτερη λάτρης των  λιονταριών / τίγρεων (μεγάλων γάτων)! Πάντα ονειρευόμουν να πάω στη Νότια Αφρική και να δουλέψω μαζί τους. Το έκανα τελικά τον περασμένο Φλεβάρη και ήταν το καλύτερο πράγμα που μου έχει συμβεί.

Εργάστηκα για τα λιοντάρια και μαζί με λιοντάρια. Μου άλλαξε τα πάντα. Αποφάσισα ότι κάποια μέρα θέλω να επιστρέψω και να μείνω εκεί. Ίσως ακόμη και να διαχειρίζομαι ένα πάρκο με λιοντάρια κάποια στιγμή ή ακόμα να έχω το δικό μου πάρκο, διασφαλίζοντας έτσι ότι τα λιοντάρια είναι όντως σε ένα ασφαλές μέρος εφ’ όρου ζωής. Είμαι εναντίον του κυνηγιού κλπ.  Μισώ το γεγονός ότι άνθρωποι πυροβολούν λιοντάρια προκειμένου να διασκεδάσουν. Θα πρέπει να θαυμάζεις απλώς την ομορφιά του, τραβώντας απλά μια φωτογραφία και όχι να τα σκοτώνεις για να έχεις ένα «τρόπαιο» στο σπίτι σου. Αυτό είναι κάτι που ραγίζει την καρδιά μου! Θέλω να το αλλάξω! Θέλω να σώσω τα λιοντάρια και τις τίγρεις και όλες τις μεγάλες γάτες.

Υιοθέτησα ένα λιοντάρι στη Νότια Αφρική, το όνομά του είναι Βρούτος και το συναίσθημα που ένιωσα ήταν τόσο όμορφο! Ο Βρούτος διασώθηκε από το γαλλικό τσίρκο και τώρα ξεκουράζεται στο Drakenstein Lion Park. Εργάστηκα  εκεί για μια εβδομάδα και ήταν μια σκληρή δουλειά, αλλά ένιωθα τόσο καλά μετά! Αυτοί οι άνθρωποι εργάζονται πραγματικά σκληρά για τα ζώα τους. Κάνουν τα πάντα για εκείνα, ώστε να βρίσκονται τελικά σε ένα καλό χώρο όπου θα μπορούν να είναι όπως θα έπρεπε: λιοντάρια. Υιοθετώντας ένα λιοντάρι, μπορείς να κάνεις μια πραγματικά μεγάλη αλλαγή.
 
Το να είσαι ένα κορίτσι γεμάτο tattoos είναι και δύσκολο. Μπορεί να γίνεις αποδέκτης πολλών αρνητικών σχολίων. Μερικοί άνθρωποι με έχουν ρωτήσει «γιατί έκανα τη μαμά μου να κλαίει»… Τους ζήτησα να μου εξηγήσουν γιατί το ρωτούν αυτό και η απάντησή τους ήταν: «Λοιπόν, ήσουν τόσο όμορφη κοπέλα, αλλά τώρα κατέστρεψες τον εαυτό σου με όλα αυτά τα σχέδια». Πάντα με κοιτάζουν καλά-καλά και με κουτσομπολεύουν, αλλά  δεν με νοιάζει! Είναι δική μου επιλογή και υποστηρίζω το σώμα μου και άρα την τέχνη μου. Θα ήθελα να κάνω συνέχεια tattoo, αν ήταν εφικτό.

Είναι μια επιλογή ζωής. Είναι η ζωή μου. Είμαι εγώ.

Photos by Ino Mei.

Top