Εριφύλη Κλήμη

Girl of the Month - Τεύχος 17

"Το τατουάζ είναι τέχνη, είναι έκφραση, είναι αποτύπωση σκέψεων, πιστεύω και ιδεών πάνω σου. Είναι αυτό που πολύ σωστά είπε ο Johnny Depp "my body is my journal, and my tattoos are my story"". 

Όνομα: Εριφύλη Κλήμη
Επάγγελμα: Φοιτήτρια.
Τόπος Διαμονής: Αθήνα.

Δερματοστιξία από καρδιά. Έτσι θα ξεκινήσω. Για μένα, δεν είναι μια μόδα, αλλά μια αγάπη που ξεκίνησε στην ηλικία των δεκαπέντε ετών κάπου στο Ηράκλειο Κρήτης. Η πορεία μου σαν φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη, ανεξάρτητη πλέον από την οικογένεια μου, ήταν η αρχή που το σώμα μου άρχισε να γίνεται η δική μου ιστορία, μέσα από τα σχέδια και τα χρώματα! To Red Dragon Tattoo στην Περαία ήταν αυτό που "ζωγράφιζε" για δύο χρόνια το σώμα μου!
 
Συνέχεια είχε η Αθήνα και το Berlin Tattoo Studio, όπου απλά με μύησαν σε αυτό που λέμε τέχνη, σχέδιο και χρώμα! Στο studio του Διονύση έχω κάνει τα περισσότερα τατουάζ που έχω μέχρι στιγμής! Κάποια από αυτά είναι μεσαίου μεγέθους σε αρκετά σημεία πάνω μου και άλλα μεγαλύτερα, όπως το αριστερό μου χέρι που διακοσμείται από έναν άγγελο και το υπόλοιπο μισό έχει κάποια Old School σχέδια. Δεν είμαι της τεχνικής κατεβάζω μανίκι, το χέρι μου είναι σχεδιασμένο όπως ακριβώς ήθελα με διάφορα σχέδια χωρίς συνοχή μεταξύ τους. Φέτος είχα την τύχη πέρα από τον Διονύση ο οποίος για μένα ήταν, είναι και θα είναι κορυφή, να γνωρίσω τον Κωνσταντίνο Μπουγά ο οποίος πέρα από φίλος είναι ένα ανερχόμενο αστέρι της Old School "σκηνής" στο χώρο του τατουάζ. Ο Κωνσταντίνος πρόσθεσε μια όμορφη δουλεία του στο αριστερό μου πόδι για το καλό της γνωριμίας μας!

Αλλά αυτό που εκτίμησα στον συγκεκριμένο άνθρωπο είναι ότι όταν του είπα "θέλω να μάθω και εγώ εδώ και καιρό, δεν θέλει κανείς να μου δείξει όμως και αγαπώ το Old School τόσο πολύ" γύρισε και μου είπε "εγώ είμαι εδώ"! Την επόμενη μέρα άρχισα το μάθημα χτυπώντας την γάμπα του! Και βέβαια η καλύτερη έκπληξη ήταν τις προάλλες, που μου έκανε και την παραγγελία μου με φουλ αναλώσιμα και εξοπλισμό! Έτσι λοιπόν συνεχίζουμε ακάθεκτοι και ευελπιστώ στο καλύτερο.

Να αναφέρω ότι από μικρή έκανα αγιογραφία και η σχέση μου με το σχέδιο είναι καλή αν και δεν θεωρώ ότι αρκεί μόνο αυτό. Για μένα πρέπει να αγαπάς και να ποθείς αυτό που κάνεις, να μην είναι αγγαρεία αλλά διασκέδαση και όταν βλέπεις τα αποτελέσματα της τέχνης σου να γεμίζει το "είναι" σου! Γιατί το τατουάζ είναι τέχνη, είναι έκφραση, είναι αποτύπωση σκέψεων, πιστεύω και ιδεών πάνω σου. Είναι αυτό που πολύ σωστά είπε ο Johnny Depp "my body is my journal, and my tattoos are my story". Τα tattoo έχουν μεγάλη ιστορία, λόγω της μακρόχρονης ύπαρξής τους και αν κάποιος θελήσει μπορεί να ψάξει και να μάθει.

Αρκετές γυναίκες που ήταν "ζωγραφισμένες" υπήρξαν παραμυθούδες της εποχής τους και μέσα από τα σχέδια που είχαν πάνω τους έλεγαν ιστορίες σε παιδιά! Και αναφέρω αυτό το παράδειγμα γιατί τα τατουάζ δεν τα έχουν μόνο πειρατές, ναυτικοί και φυλακόβιοι όπως λέει και η μάνα μου! Χαίρομαι γι' αυτούς τους ανθρώπους που τα έχουν πάνω τους, τους αντιπροσωπεύουν, τα αγαπούν και δεν θα μετανιώσουν στιγμή για αυτά. Από την άλλη, λυπάμαι για την μόδα των τελευταίων χρόνων, που ξαφνικά απέκτησαν όλοι τατουάζ δίχως να ξέρουν γιατί, απλά και μόνο για ένα καλοκαίρι που θα βγάλουν τα ρούχα τους ή τα μπράτσα τους! Όπως και να έχει μόδα είναι θα περάσει, όλες περνάνε κάποτε κι έρχονται άλλες.

Το HeartbeatInk Tattoo Magazine ευχαριστεί θερμά τον Στάθη Σκέντζο για την πραγματοποίηση της φωτογράφισης και το El Convento Del Arte (Βιργινίας Μπενάκη 7, Μεταξουργείο) για τη φιλοξενία.

Photos by Ino Mei.
Make up by Vasiliki Blck.
Outfit by Ioakeim Mitakos x Fashion Erotokritos.

Top