Florence Tattoo Convention 2017

Extras - Τεύχος 25

Το Florence Tattoo Convention μέσα σε δέκα χρόνια έχει καταφέρει να θεωρείτε ως ένα εκ των πλέον σημαντικών φεστιβάλ τατουάζ εντός και εκτός Ιταλικών καθώς και Ευρωπαϊκών συνόρων. Φέτος το Florence Tattoo Convention γιορτάζει την δέκατη επέτειό του. Εν αναμονή του φεστιβάλ, το HeartbeatInk Tattoo Magazine μίλησε με την ομάδα φεστιβάλ και σας παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την επερχόμενη γιορτή του τατουάζ στην πανέμορφη Φλωρεντία. Το φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί στο Fortezza da Basso, ένα φρούριο του 14ου αιώνα και θα διαρκέσει από την Παρασκευή 3 έως και την Κυριακή 5 Νοεμβρίου. Το HeartbeatInk θα συμμετέχει στο φεστιβάλ με το δικό του περίπτερο.

Συνέντευξη: Ινώ Μέη.
Φωτογραφίες: Florence Tattoo Convention.

Τι σας ενέπνευσε και αποφασίσατε να οργανώσετε ένα tattoo convention στην Φλωρεντία, πριν από δέκα χρόνια; 

Δουλεύαμε ήδη στο χώρο του tattoo και θελήσαμε να «ξυπνήσουμε» την ωραία κοιμωμένη, δηλαδή την πόλη μας. Η Φλωρεντία είναι το λίκνο της Αναγέννησης αλλά της έλειπε μια εκδήλωση αυτού του τύπου.

Πώς θα περιγράφατε την πρόοδο και τη μεταμόρφωση του φεστιβάλ με την πάροδο των χρόνων; 

Όσο περνάει ο καιρός, έχουμε παρατηρήσει ένα απίστευτο άλμα στο επίπεδο των καλλιτεχνών, οι οποίοι βελτιώνουν την τεχνική τους και αποκτούν περισσότερη εμπειρία, όπως επίσης και μια αξιοσημείωτη αύξηση του κοινού, ενός κοινού που έχει γίνει πιο απαιτητικό και ενδιαφέρεται να δει διαφορετικά στυλ τατουάζ και tattoo artists που καταφθάνουν από το όλο τον κόσμο. 

Αντιμετωπίσατε δυσκολίες στα πρώτα χρόνια του convention; 

Ναι, συναντήσαμε δυσκολίες. Εμείς ήμασταν απλώς μια παρέα φίλων χωρίς καθόλου εμπειρία πάνω στο αντικείμενο της διοργάνωσης και ξαφνικά κληθήκαμε να αναλάβουμε μια εκδήλωση η οποία όλο και μεγάλωνε και που ευτυχώς μεγάλωσε γρήγορα. 

Ποιοι ήταν οι αρχικοί σας στόχοι και πως έχουν εξελιχθεί; 

Μας ενδιέφερε πάντα η ποιότητα και όχι η ποσότητα. Αυτή πιστεύω ότι είναι και η δύναμή μας. Επίσης θέλαμε το τατουάζ να αναγνωριστεί ως μια μορφή τέχνης. Έχοντας καταπληκτικούς καλλιτέχνες και έναν τεράστιο εκθεσιακό χώρο κάθε χρονιά είναι διαφορετική και πιο ενδιαφέρουσα. Οπότε θα έλεγα ότι πετύχαμε το στόχο μας.

Το γεγονός ότι το tattoo convention πραγματοποιείται στην Φλωρεντία, μια πόλη διεθνώς αναγνωρισμένη για τις τέχνες της, παίζει κάποιο ρόλο όσον αφορά στο convention;

Το ελπίζουμε. Πάντα προσπαθούμε να προωθήσουμε την πόλη, έχουμε ένα κομμάτι της έκθεσης αφιερωμένο στις ομορφιές της. Πάντως οι περισσότεροι καλλιτέχνες ενδιαφέρονται πραγματικά για τις ρίζες των τεχνών που ανθούν στη Φλωρεντία. 

Είναι αποδεκτό το τατουάζ από την καλλιτεχνική σκηνή της Φλωρεντίας; 

Η Φλωρεντία δεν είναι όσο «δεκτική» όσο το Μιλάνο. Ωστόσο, σε σύγκριση με πριν από δέκα χρόνια έχουμε δει μεγάλες αλλαγές. Πλέον ακόμη και γκαλερί τέχνης ενδιαφέρονται για την εκδήλωσή μας. 

Πόσοι καλλιτέχνες συμμετέχουν στο 10ο Florence Tattoo Convention; 

Περισσότεροι από 330 καλλιτέχνες από τις πέντε Ηπείρους θα λάβουν μέρος. Οι περισσότεροι απ’ αυτούς έρχονται από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπάρχουν και γύρω στους 15 Έλληνες καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο φετινό συνέδριο.
 
Ποια είναι η γνώμη σας για την Ελληνική tattoo σκηνή;

Πιστεύουμε πως η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις άλλες χώρες. Μας αρέσει πολύ η ορμή της στο να δεχθεί καινούργια στυλ τατουάζ όπως το Dotwork. Επίσης θυμόμαστε πάντοτε με σεβασμό τις ιστορικούς Έλληνες καλλιτέχνες του παρελθόντος. 

Τί είδους δραστηριότητες θα έχει το 10ο  Florence Tattoo Convention; Θα υπάρξει κάποιος ξεχωριστός εορτασμός για τη δέκατη επέτειο; 

Επιθυμούμε να γιορτάσουμε με όλους τους υποστηρικτές μας που μας αγαπούν, στους οποίους θα προσφέρουμε μια εκδήλωση γεμάτη από εξαιρετικούς καλλιτέχνες, εκθέσεις, ένα εργαστήρι πάνω στον εικονογραφικό ρεαλισμό, διάφορα θεάματα και ξεχωριστές συναυλίες. 

Ποιοι είναι οι special guests του φετινού φεστιβάλ; 

Για τη δέκατη επέτειο, θα επικεντρωθούμε κυρίως σε καλλιτέχνες που δουλεύουν πάνω στο Ινδονησιακό tukul kayu (Hendra Folk and Albar Tikam), το Μεξικάνικο handpoke (Samuel Olman), το Ιαπωνικό Irezumi (Ryugen and Tenkiryu), το Ταϋλανδέζικο wand (Matt and Rung Ajarn), όπως επίσης και κάποιες Φιλιππινέζικες και Κορεάτικες τεχνικές. 

Ανάμεσα στους 330 καλλιτέχνες που συμμετέχουν, υπάρχουν και κάποιοι από τους πιο καταξιωμένους Ιταλούς, όπως οι Marco Galdo, Stizzo, Genziana, Amanda Toy, Morg Armeni, Marco Cerretelli, Alessio Ricci, Marco Wallace, Marco Manzo, Antikorpo, Billi Murran και Davide Andreoli, για να σου αναφέρω μερικά από τα ονόματά τους. 

Πολλοί φημισμένοι καλλιτέχνες από τη διεθνή σκηνή του τατουάζ θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους για τη δέκατη επέτειο του συνεδρίου. Ανάμεσα τους ο θρυλικός Bill Loika, οι Sam Barber, ο Juan Gonzales, Sasha O'Kharin, Jeroen Franken, Chris Higgins, Neon Judas, Benjamin Laukis, Agnieszka Kulinska και Bogdan Bacanu. 

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα φιλοξενήσουμε ένα μεγάλο ζωγράφο, το Michael Hussar, που θα είναι επικεφαλής σ’ ένα εργαστήρι, τον διάσημο ανθρωπολόγο Lars Krutak με μια διάσκεψη του και το γνωστό tattoo model Bernadette Macias.

Τί είδους κοινό προσελκύει το Συνέδριο; 

Το κυρίως κοινό μας είναι τα άτομα μεταξύ 20 και 35 χρόνων. Ωστόσο, δεν υπάρχει πλέον κάποιου είδους «κατηγοριοποίηση». Το Συνέδριο προσελκύει νέους ανθρώπους καθώς και οικογένειες ή και συνταξιούχους που έχουν μια περιέργεια να γνωρίσουν το αντικείμενο. 

Ποιος είναι ο ρόλος του Florence Tattoo Convention στην Ιταλική, όπως επίσης και στη διεθνή σκηνή του tattoo; 

Ευτυχώς για εμάς, οι περισσότεροι επισκέπτες λένε πως είναι ένα από τα καλύτερα Ιταλικά συνέδρια πάνω στο αντικείμενο. Όπως αναφέραμε και πριν, ενδιαφερόμαστε ιδιαίτερα στην ποιότητα και το γεγονός ότι η τοποθεσία είναι μοναδική, δουλεύει υπέρ μας. Γι’ αυτούς τους λόγους, θεωρούμαστε καταξιωμένοι στο εξωτερικό.

Πιστεύετε πως το tattooέχει αλλάξει δραστικά την τελευταία δεκαετία; 

Έχουμε φύγει από την υπεροχή του παραδοσιακού και του tribal tattoo και βλέπουμε τη δημιουργία νέων στυλ και το «πάντρεμα» που γίνεται μεταξύ αυτών. Ακόμη και το κοινό ενδιαφέρεται όλο και πιο πολύ για ένα συγκεκριμένο στυλ που προτιμά περισσότερο σε σχέση με κάποιο άλλο. Πιστεύουμε πως είναι μια από τις πιο σημαντικές αλλαγές στο χώρο του τατουάζ. 

Είναι αρκετά πιθανό να λαμβάνει χώρα ένα “ tattoo convention” κάθε Σαββατοκύριακο, κάπου στον κόσμο. Κατά τη γνώμη σας, αυτό είναι καλό ή κακό; 

Το παραπανίσιο είναι χειρότερο από το ελλιπές. Ειδικά αν ο κόσμος το κάνει για να κερδίσει χρήματα και όχι λόγω πάθους ως προς το αντικείμενο. 

INFO:

FLORENCE TATTOO CONVENTION στο Fortezza da Basso, στην Φλωρεντία. 

Παρασκευή 15:00 - 02:00.
Σάββατο & Κυριακή 12:00 - 02:00.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:

Εισιτήρια προπωλούνται ΕΔΩ

Εισιτήριο 3ημέρου: 46€
Εισιτήριο 2ημέρου: 36€
Εισητήριο ημέρας: 21€

LINKS:

http://www.florencetattooconvention.com
https://www.facebook.com/FLORENCETATTOO
https://www.instagram.com/florencetattooconvention

Facebook Event

 

 

Top