Día de los Muertos Art Exhibition

Extras - Τεύχος 23

Με αφορμή την Μεξικάνικη γιορτή Día de los Muertos και αφετηρία το tattoo, το HeartbeatInk Tattoo Magazine ζήτησε από 66 tattoo artists από όλη την Ελλάδα, να δημιουργήσουν ένα εικαστικό έργο εμπνευσμένο από το «ξύπνημα των νεκρών». 

Η “Día de los Muertos” είναι η πρώτη έκθεση που θα φιλοξενηθεί στην gallery των HeartbeatInk Headquarters και αποτελεί την πρώτη εικαστική έκθεση εν Ελλάδι, όπου συμμετέχουν αποκλειστικά tattoo artists. Επιλέξαμε τη γιορτή της «Ημέρας των Νεκρών» λόγω της έντονης επιρροής που έχει ασκήσει στην κουλτούρα και την τέχνη του tattoo με τη θεματολογία, τη σημειολογία και τα έντονα χρώματά της, καθώς και λόγω της σημασίας της ως αρχαία παράδοση. 

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 29 Οκτωβρίου στην gallery των HeartbeatInk Headquarters με μεγάλο υποστηρικτή το ρούμι Sailor Jerry. Από τις 18:00 που θα ξεκινήσουν, θα σερβίρονται Sailor Jerry cocktails στο ειδικά διαμορφωμένο για τη βραδιά tiki bar που θα στηθεί στο χώρο μας. Επίσης, ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει τα Día de los Muertos cupcakes που θα δημιουργήσει αποκλειστικά για τα εγκαίνιά μας η Mokpo Creative Cakes

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ: 

Alex Gotza, AntOne, Antonis Megas, Bill Grigorakos, Bua, Christos Katsaitis, Chris Papadakis, Costas Zissis, Dimitris Aronis, Dimitris Dimopoulos, Dimitris Grapsias, Dovas, Egor Kabishev, Fanis Kapsalidis, Fotis Chatzigeorgiou, George Apostolopoulos, George Zoris, George Vellis, Giannis Antoniou, Giorgos Kourmas, Jasone SGB, Jenny Skalkos, Jim Vasileiadis, Karderina, Kiriakos Balaskas, Kostas Baronis, Kostis Mr.Narrow, Lazaros Brone, Lefteris Toulis, Liao Tattooer, Lonis, Magaret, Miami, Makis Xylogiannis, Manos Krantas TrashTalker, Marilou Nikolakea, Michalis Katirtoglou, Nickolas Avgeris, Nicole, Ozone, Paul Doxas, Petros Karagiannis, Petros Stathis, Raiden, Roza.STC, Sakir & Chris, Sakis TattooerSakura, Salvatore, Selina Van Kaos, Siemor, Simoni Gruber, Sinke, Slipy.STC, Spyros Peit Grigoriadis, Teo Trth Hrts, Theodoros Denekes, Tzenio Pirigents, Tolle’, Uncl Paul Knows, Vasilis Exarchos, Vasilis Moral, Vasso, Yannis Mellos

SPONSORS 

Sailor Jerry
Stixis Tattoo Supplies
Panthenols Tattoo Aftercare Cream 
Mokpo Creative Cakes 

MEDIA SPONSORS 

LIFO 
POPAGANDA 
VICE 

DIA DE LOS MUERTOS INFO 

Η Día de los Muertos, δηλαδή η «Ημέρα των Νεκρών», είναι η μεγαλύτερη Μεξικάνικη γιορτή, αφού σύμφωνα με την πίστη και τις παραδόσεις είναι η μέρα εκείνη που οι νεκροί επιστρέφουν στη γη για να γιορτάσουν με τους αγαπημένους τους. Η Día de los Muertos ξεκίνησε να γιορτάζεται πριν από 3.500 χρόνια από τους Αζτέκους και μέχρι σήμερα έχει επηρεάσει το καλλιτεχνικό γίγνεσθαι σε παγκόσμιο επίπεδο και σε κάθε μορφή καλλιτεχνικής έκφανσης από τις εικαστικές τέχνες μέχρι και τον κινηματογράφο, ενώ έχει αναγνωριστεί από την UNESCO ως άυλη παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. 

Η Día de los Muertos κουβαλά ένα βαθύ νόημα, αφού είναι ένας τρόπος αναπαράστασης των ενδότερων του ανθρώπου, του άβατου της ψυχής του, ενώ ταυτόχρονα σηματοδοτεί και την μετά θάνατον ευτυχία. 

Ta tattoo, οι πίνακες, τα γνωστά sugar skulls, τα ποιήματα calavera και οι τοιχογραφίες που έχουν ως θεματολογία την Día de los Muertos, αποτελούν εκδηλώσεις μνήμης για τη συγκεκριμένη ημέρα, αφιερωμένες στα αγαπημένα μέλη της οικογένειας ή φιλικά πρόσωπα που χάθηκαν. Κάποιοι άλλοι αντιλαμβάνονται την αποτύπωση των μορφών της Día de los Muertos στο σώμα, σε καμβά ή σε τοίχους καθώς και το να κουβαλούν μαζί τους μεξικάνικες κούκλες, κάτι σαν γούρι που φέρνει καλή τύχη. Ενίοτε η αποτύπωση γίνεται καθαρά για λόγους αισθητικής.

EXHIBITION INFO:

ΤΟ HEARTBEATINK ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ “DIA DE LOS MUERTOS”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: INO MEI & PAN ZIGKIRIS

ΕΓΚΑΙΝΙΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 // 18:00 - 00:00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016
ΩΡΑΡΙΟ: ΤΡΙΤΗ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17:00 - 20:00 & ΣΑΒΒΑΤΟ 14:00 - 17:00

HEARTBEATINK HEADQUARTERS
ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ 11 & ΦΡΑΓΚΟΥΔΗ, ΚΑΛΛΙΘΕΑ (ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΤΕΙΟ)

Top