2nd Thessalonink & 7th Street Mode Festival

Extras - Τεύχος 20

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πολυαναμενόμενη σύμπραξη των δύο μεγάλων φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, Thessalonink και Street Mode. Το αποτέλεσμα ήταν μια ακόμα μεγαλύτερη γιορτή της τέχνης του τατουάζ και της τέχνης και κουλτούρας του "δρόμου" (street culture), προσβάσιμη και φιλική προς όλους. 

Χιλιάδες κόσμου -όλων των ηλικιών- κατέκλυσαν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα την Αποθήκη Γ', κατά το πρώτο τριήμερο του Σεπτέμβρη, αψηφώντας τη ζέστη και τις δυσκολίες στις μετακινήσεις λόγω της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

 Η αποθήκη που στέγαζε το Thessalonink, δηλαδή τα περίπτερα των tattoo studio και των tattoo artists, τα supplies, το περίπτερο του HeartbeatInk και φυσικά τους διαγωνισμούς tattoo, ήταν ο ίδιος υπέροχος χώρος με πέρσι - προσβάσιμος σε άτομα με αναπηρία - με κατά τι βελτιωμένες συνθήκες (σ.σ. όπως το air condition και το mini market που λειτουργούσε φέτος). 

Στον εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο έλαβαν χώρα το Street Mode festival και οι διαγωνισμοί του, το graffiti, το freerunning (parkour), το flatland BMX, το breakdance, καθώς και οι εκρηκτικές συναυλίες που "έκλειναν" δυναμικά (και πορωτικά) την κάθε ημέρα. Επιπλέον, έξω, υπήρχε DJ booth, κιόσκια για φαγητό και ποτό, περίπτερα με ρούχα, άλλα προϊόντα και υπηρεσίες - ανάμεσά τους και η Panthenols Tattoo με τα εξειδικευμένα tattoo aftercare προϊόντα της, η Kira Don Jewel με τα κοσμήματά της, η Wild Heart Creations με τις δημιουργίες της και η Hairline Personal Company.

Το line up των συναυλιών με Nightstalker, Ημισκούμπρια, Anima Nation, Planet of Zeus, Βήτα Πεις, Bad Movies, Μωρά στην Φωτιά, 12ος Πίθηκος και Jaw Bones ήταν αναμφισβήτητα πολύ δυνατό, ενώ έβρισκε τη χρυσή τομή ανάμεσα στο rock και στο hip hop. Όλες οι μπάντες που έπαιξαν ζωντανά ήταν εξαιρετικές στο βαθμό που κλείναμε 14ωρα στο φεστιβάλ, ξεχνώντας την αναμενόμενη κούραση μας... 

Να σημειωθεί ότι με το που άνοιγαν οι πόρτες στις 12:00, εισέρχονταν αμέσως επισκέπτες και καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας ο κόσμος πέρα από πολυάριθμος, ανανεώνονταν, καθώς η προσέλευση γινόταν σε σταθερούς ρυθμούς. 

Το Σάββατο το πρωί όταν φτάσαμε στην Αποθήκη Γ' κανείς δεν "βαρούσε" tattoo... Λίγο αργότερα ο Γιώργος Μαυρίδης ανακοίνωσε από το μικρόφωνο ότι έχει γίνει καταγγελία από την Μ.Κ.Ο. Πυθαγόρας - για την οποία μέχρι και τώρα δεν έχουμε κάποια στοιχεία, ούτε γνωρίζουμε ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτή την οργάνωση - για παράβαση υγειονομικών διατάξεων. Οι διοργανωτές επέδηξαν ψυχραιμία και προέβησαν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες που μπορούσαν να γίνουν ώστε να συνεχιστεί το tattooing στο Thessalonink. Το Σάββατο το βράδυ τον χώρο επισκέφτηκε ομάδα του Υγειονομικού η οποία δεν συνάντησε ουδεμία παράβαση, με αποτέλεσμα τα μοτεράκια να ξαναπάρουν φωτιά την Κυριακή!

Το Σάββατο το βράδυ στα πλαίσια της βράβευσης του Best of Saturday διαγωνίστηκαν τατουάζ που ζωγραφίστηκαν την ημέρα της “απαγόρευσης” με μαρκαδόρους. Η ανταπόκριση των καλλιτεχνών ήταν μεγάλη και μέσα από όλο αυτό το αρνητικό συμβάν για την τέχνη του tattoo θριάμβευσε η ενότητα και η αλληλεγγύη. 

Την Κυριακή το βράδυ, ανάμεσα στους διαγωνισμούς Best of Show και Best Artist by Visitors, έγινε πρόταση γάμου σε κλίμα πανηγυρικό πάνω στη σκηνή από τον tattoo artist Κώστα Μπαρόνη (Proki Tattoo) στην κοπέλα του Νικολέτα! Τους ευχόμαστε καλά στέφανα και βίον ανθόσπαρτον. 

Ένα μεγάλο μπράβο στους Γιώργο Μαυρίδη, Γιάννη Ευσταθίου, Φώτη Λάζο και Κώστα Ξανθόπουλο για την άψογη διοργάνωση και τον επαγγελματισμό τους, καθώς και σε όλα τα παιδιά που εργάστηκαν στα φεστιβάλ. Ραντεβού ξανά του χρόνου!

Κείμενο: Ινώ Μέη.
Φωτογραφίες: Ινώ Μέη, Βαγγέλης Ξαφίνης, Πάνος Ζίγκιρης.

 Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου.

 Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου.

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου.

 

Top