2ο Thessalonink & 7ο Street Mode Festival - Συνέντευξη με τον ιδρυτή του Street Mode Festival Γιάννη Ευσταθίου

Extras - Τεύχος 20

Στις 4, 5 & 6 Σεπτεμβρίου πλήθος κόσμου θα επισκεφθεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα την Αποθήκη Γ, στο πλαίσιο του 2ου φεστιβάλ τατουάζ, Thessalonink και του 7ου φεστιβάλ street κουλτούρας, Street Mode Festival. Με αφορμή τα δύο πολυαναμενόμενα φεστιβάλ, καθώς και την ακόμα πιο πολυαναμενόμενη σύμπραξη και πραγματοποίησή τους, το HeartbeatInk Tattoo Magazine μίλησε με τον ιδρυτή του Street Mode Festival, Γιάννη Ευσταθίου και σας παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το επερχόμενο τριήμερο.

Συνέντευξη: Ινώ Μέη.

Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας οδήγησαν στην σύμπραξη του Street Mode Festival με το Thessalonink;

Τα δυο αυτά φεστιβάλ έχουν πάρα πολλά κοινά σημεία, κοινή καταγωγή, πολλά παιδιά από τις δύο διοργανώσεις είναι τα ίδια, και εν μέρη η street κουλτούρα που εκπροσωπεί το Street Mode Festival υπάρχει στο tattoo και το αντίστροφο. Πιστεύω ότι μεγάλο μέρος του κοινού αυτών των δυο φεστιβάλ είναι κοινό. Όπως και ένα μεγάλο μέρος των artists είναι κοινό (πχ πολλοί τατουατζήδες είναι πρώην γκραφιτάδες). Οπότε γιατί όχι;

Ποιες είναι οι προσδοκίες σας από αυτή την σύμπραξη;

Οι προσδοκίες μας από αυτήν την σύμπραξη είναι να δει ο κόσμος ένα φεστιβάλ που δεν θα έχει ξαναδεί, ένα γεμάτο πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει tattoo, graffiti, street art, breakdance, street dance, flatland bmx, freerunning (parkour), live performances, fashion shows και φυσικά όλα αυτά με πολύ και καλή μουσική!

Ποια η φιλοσοφία του Street Mode και πότε και πως έλαβε σάρκα και οστά;

Η φιλοσοφία του Street Mode είναι αυτό που λέει και το όνομα του, δηλαδή το να μπαίνεις σε «κατάσταση» δρόμου, ο τρόπος ζωής και έκφρασης των παιδιών της πλατείας! Ένας συνδυασμός punk με hip hop, και όταν λέω punk ή hip hop δεν αναφέρομαι τόσο στην μουσική όσο στην κουλτούρα. Είναι η κουλτούρα «του δρόμου», αυτή με την οποία εμείς μεγαλώσαμε, μας βγήκε σε καλό, και έτσι πήραμε την απόφαση το 2009 να περάσουμε αυτή την φιλοσοφία στον κόσμο, που μέχρι τότε είτε την αγνοούσε είτε την παρεξηγούσε. Και φυσικά ξεκίνησε από μία πλατεία. Για πέντε χρόνια γινόταν στην πλατεία της Θέρμης, και όταν η πλατεία δεν μας χωρούσε πια πήγαμε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το οποίο από πέρυσι είναι η νέα μας πλατεία!

Πως εξελίχθηκαν οι στόχοι του Street Mode τα επτά χρόνια που τελείται και ποιες οι φιλοδοξίες του;

Οι στόχοι χρόνο με τον χρόνο αλλάζουν, ίσως γιατί τους πετυχαίνουμε και συνεχώς ψάχνουμε για καινούργιους! Για παράδειγμα, κάποιοι από τους αρχικούς στόχους του Street Mode ήταν να δείξει ότι το graffiti δεν είναι βανδαλισμός αλλά τέχνη, ή ότι αν γίνει μία punk συναυλία σε μία πλατεία αυτό δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα βγούνε όλοι στους δρόμους να πετάνε μολότοφ χωρίς λόγο... Τώρα που πέρασε ο καιρός μπορεί όλα αυτά να ακούγονται απίστευτα, τότε όμως δεν ήταν... Δώσαμε μάχη για να γίνονται κάποια πράγματα που τώρα γίνονται αβίαστα.

Επίσης προβάλαμε κάποια πράγματα σε μεγάλο κοινό για πρώτη φορά. Θυμάμαι το 2010, όταν βάλαμε breakdance για πρώτη φορά, οι μισοί και παραπάνω θεατές ή βλέπανε για πρώτη φορά breakdance, ή είχαν ξαναδεί κάπου τυχαία αλλά δεν πίστευαν ότι στην Ελλάδα υπάρχει τέτοιο επίπεδο. Κάναμε το ίδιο το 2011 με το street dance, το 2012 με το freerunning (parkour) κ.ο.κ. Οπότε όπως καταλαβαίνεις οι στόχοι είναι πολλοί και αλλάζουν ανάλογα με την χρονιά. Φέτος προφανώς είναι η χρονιά του τατουάζ!

Πιστεύετε πως η Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή «πρωτοπορεί» όσον αφορά τα νεανικά φεστιβάλ;

Είναι αλήθεια ότι στην Θεσσαλονίκη γίνονται αρκετά καλά και οργανωμένα φεστιβάλ εδώ για πολλά χρόνια. Σε κάποιες σκηνές πρωτοπορεί και σε κάποιες ακολουθεί. Είναι λογικό.

Με τέτοια πληθώρα καλλιτεχνικών δρώμενων, καθώς και με τόσο δυνατό μουσικό line up, είστε προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσετε ένα ενδεχόμενο “sold out”; Στις πόσες χιλιάδες ημερησίως υπολογίζεται ο κόσμος που δύναται να φιλοξενηθεί από αυτή την συνδιοργάνωση;

Δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά μια πρόβλεψη γιατί δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Πολύ χοντρικά, κάθε φεστιβάλ πέρυσι συγκέντρωσε 10.000 άτομα περίπου. Υπολογίζουμε κάτι ανάλογο ή και μεγαλύτερο.

Η πολιτεία πως αντιμετωπίζει αυτές τις δύο μεγάλες διοργανώσεις;

Υπάρχει μια υποστήριξη από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και για πρώτη φορά και από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Στους φορείς υπάρχουν και καλά άτομα με καλές προθέσεις, αλλά δυστυχώς υπάρχει ακόμα το γνωστό κομματικό αλλά και το περίφημο δημοσιοϋπαλληλικό θέμα. Οπότε καταλαβαίνεις...

Δεδομένης της δυσχερής κατάστασης της χώρας μας, πως βλέπετε την τρέχουσα ύπαρξη της τέχνης του tattoo και της τέχνης του δρόμου (street art), καθώς και την πρακτική τους πλευρά μέσω της δερματοστιξίας, του graffiti, των action sports (bmx, parkour κ.λ.π.), του street dance και του breakdance;

Παρ' όλη την κακή κατάσταση της χώρας μας οι νέοι που ασχολούνται με τα παραπάνω δεν δείχνουν να πτοούνται, ίσως επειδή πάντα η φάση βρισκόταν σε ένα ερασιτεχνικό επίπεδο (πλην του τατουάζ) οπότε δεν άλλαξε και κάτι. Υπάρχει καλή διάθεση, ακόμα και άνοδος σε κάποιες δράσεις (πχ street dance, parkour). Αν το πάρουμε από επαγγελματικής πλευράς το τατουάζ έχει να δώσει και να προσφέρει ένα αξιοπρεπές εισόδημα. Όσον αφορά το street art και το street dance τα περιθώρια για μια επαγγελματική καριέρα είναι πολύ μικρότερα ενώ για τα action sports σχεδόν ανύπαρκτα...

Δείτε ΕΔΩ , καθώς και ΕΔΩ φωτογραφίες μας από το 1ο Thessalonink

Παρουσιαστής των φεστιβάλ είναι και φέτος ο Γιώργος Μαυρίδης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

2nd Thessalonink Tattoo Convention

Παρασκευή - Σάββατο - Κυριακή
12:00 - 20:00 · Αποθήκη Γ

Πάνω από 50 καλλιτέχνες ταττουάζ από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό εκθέτουν την δουλειά τους και δημιουργούν ζωντανά έργα τέχνης επάνω σε ανθρώπινους καμβάδες! Οι καλλιτέχνες διαγωνίζονται επίσης για τo καλύτερο τατουάζ στις εξής κατηγορίες: Black & White, Colour, Portrait, Japanese, Tribal, Old School, Best of the Day, Best of the Show, Best Artist (Visitors Choice).   

Αναλυτικά οι Tattoo Artists με αλφαβητική σειρά:    

Ane (Vida Pirata), Alex Fraser (Body Art Tattoo - Cyprus), Anna Karagkouni (Beautiful People), Bruno Aiello (Primitive Art - Italy), Bue 2530 (Lacrimanera Tattoo - Italy), Chris (Moth and Rose), Christos Galiropoulos (Black Line), Dimitris (Walk The Line), Dimitris Aronis (Dermagraphics), Dimitris Chatzis (Nico Tattoo), Dovas (Tattooligans), Drone (On The Road), Erevos (Erevos Tattoo), Filippo Bart (Gipsy Caravan - Italy), Fiona Fraser (Body Art Tattoo - Cyprus), George Michalakis (Gspot Tattoo Studio), Giannis Bogatinis (Tattooligans), Ilias Papadimas (Proki Tattoo), Inya (Gipsy Caravan - Italy), Jen (Vida Pirata), Jim Vasiliadis (7th Sense), John Maxx (Radical ink - Romania), Jorz Kalaitzis (Germany), Kostadin Dinev (Oska Tattoo - Bulgaria), Kostas Baronis (Proki Tattoo), Kostas Prive (Prive Tattoo), Lazaros Brone (Ritual Tattoo), Lefteris Toulis (Toulis Tattoo), Magaret (Magaret Tattoo Story), Manu (Dermagrafics), Meni Kisz (Proki Tattoo), Minas Trim (On The Road), Nast (Tattooligans), Natalie Nox (Dr Pepper), Nikos Katsoulis (Nico Tattoo), Ovi (Proki Tattoo), Ozone (Nico Tattoo), Panos Georgoulias (Polis Decay), Paul Senkalas (Extreme Ink), Petros (Nico Tattoo), Petros Karagiannis (SkinWorks Tattoo), Raiden (Dildo Tattoo), Raul (Open Mind Tattoo), Sifou (Sweden), Sivak Denis (L. O. V. E. - Ukraine), Takis (ThirtySevens Tattoo), Teo (Delos Tattoo), Teo (Skinetic Tattoo), Tass (Dr Pepper), Thomas Gramm (Nico Tattoo), Tzenio (Dildo Tattoo), Uncl Paul (On The Road), Vasilis Exarchos (Madusa Tattoo), Yiannis Agios (Tattooligans).

7th Street Mode Festival

Παρασκευή - Σάββατο - Κυριακή
12:00 - 20:00 · Προαύλιος Χώρος Αποθήκης Γ

Graffiti & Street Art Action

25 καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετέχουν στην δράση graffiti & street art και δημιουργούν ζωντανά επάνω σε έναν τεχνητό τοίχο που έχει στηθεί αποκλειστικά για αυτόν τον σκοπό στον εξωτερικό χώρο της Αποθήκης Γ!

Οι καλλιτέχνες είναι οι: El Piti, Case, Nade, Ints, Billy 82, Dwane, Dante, Noone, Peit, Arstwo, Insane 51, Jone 50, Keik, Jers, Arfs, Iris, Zota, Tebs, Raino, Tedi, Atabos Club

Παρασκευή - Σάββατο - Κυριακή
16:00 - 19:00 · Προαύλιος Χώρος Αποθήκης Γ

Freerunning - Parkour Action

Η ομάδα Natural Movements, που έχει δημιουργηθεί από τον Δημήτρη Καιμακάμη, παρουσιάζει τις δυνατότητες του freerunning - parkour και άλλων action - lifestyle sport σε παιδιά και ενήλικες, μέσα από workshop και επιδείξεις καταξιωμένων αθλητών, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο. To τριήμερο κλείνει με διαγωνισμό freerunning - parkour με έπαθλα και δώρα για τους νικητές!

Παρασκευή - Σάββατο
18:00 - 19:00 · Open Air Live Stage

Flatland BMX Show

O Αλέξης Αλεξανδρίδης παρουσιάζει μία μοναδική επίδειξη δεξιοτεχνίας πάνω στους 2 τροχούς του ποδηλάτου, με συντροφιά χορευτές Breakdance, σε ένα concept show που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, Flatland BMX VS Breakdance!

Σάββατο - Κυριακή
19:00 - 21:00 · Open Air Live Stage

Street Dance & Breakdance Show

Στο κομμάτι του breakdance και του street dance, πραγματοποιούνται 2 διαγωνισμοί. Ένας διαγωνισμός street dance όπου 16 χορευτές κάθε είδους (all style) μάχονται για τον τίτλο του καλύτερου χορευτή στην Ελλάδα, και ένας διαγωνισμός breakdance όπου 16 χορευτές (b-boys) μάχονται αντίστοιχα για τον τίτλο του καλύτερου b-boy. Κάθε ημέρα συμπληρώνεται από special shows που περιλαμβάνουν χορογραφίες και επιδείξεις από τις πιο γνωστές ομάδες χορού της χώρας!

Παρουσιαστές: Απόστολος Αριστείδου, Jo, Saspens.
Κριτές: Rotwin, Zerow, Zoob, Beat Belan, Iosif, Lee.
Djs: Kid Stretch, AmazeMe.

Σάββατο:
1 VS 1 All Style Battle + Special Shows by
House of Drama
Extravadance
Beast Mode Crew
Jafrican Ting Crew
The Manzins

Κυριακή:
1 VS 1 B-Boy Battle + Special Shows by
Track 8
Motherfunkerz

Πρόγραμμα Συναυλιών - LINE UP:

Παρασκευή 4/9

NightStalker (00:00)
Ημισκούμπρια (22:30)
Anima Nation (21:00)

Σάββατο 5/9

Planet of Zeus (00:00)
Βήτα Πεις (22:30)
Bad Movies (21:00)

Κυριακή 6/9

Μωρά στη Φωτιά (00:00)
12ος Πίθηκος (22:30)
Jaw Bones (21:00)

INFO:

Οι πόρτες ανοίγουν στις 12:00.
Tattoo booths διαθέσιμα από τις 12.00 έως τις 20.00.
Έναρξη συναυλιών: 21.00.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:

Εισιτήρια προπωλούνται ΕΔΩ στο viva.gr.

Τα πρώτα (μικρή ποσότητα)
Εισιτήριο 3ημέρου: 15 €
Εισιτήριο ημέρας: 7 €

Τα επόμενα και στο ταμείο
Εισιτήριο 3ημέρου: 20 €
Εισιτήριο ημέρας: 10 €

LINKS:

THESSALONINK
www.thessalonink.gr
www.facebook.com/thessalonink

STREET MODE FESTIVAL
www.streetmode.gr
www.facebook.com/streetmodefestival

Facebook Event.

Top