Ήρωες κινουμένων σχεδίων με τατουάζ

Extras - Τεύχος 19

Για πολλούς από εμάς, η πρώτη μας επαφή με το tattoo στην παιδική ηλικία, ήταν μέσα από ορισμένους ήρωες κινουμένων σχεδίων. Η ομάδα του HeartbeatInk «κοσκίνισε» αυτές τις παιδικές αναμνήσεις και συγκέντρωσε τους ήρωες από την εποχή της αθωότητάς μας.

Από τον Π.Ζ.

Popeye the Sailor Man

Ο γνωστός σε όλους μας Popeye, πρωτοεμφανίστηκε σαν comic strip (σ.σ. ολοσέλιδα σε εφημερίδες) το 1929, ενώ το 1933 η Paramount Pictures μετέφερε το comic στη μεγάλη οθόνη με τίτλο "Popeye the Sailor Man”. Από τότε και για πάρα πολλά χρόνια, οι ιστορίες του Popeye παρέμειναν ιδιαίτερα αγαπητές και δημοφιλεις. Κατά πάσα πιθανότητα, ήταν ο πρώτος καρτούν ήρωας που είχε τατουάζ σε εμφανή σημεία.

Bluto

Το αντίπαλο δέος του Popeye, σε μια συνεχή διεκδίκηση της αγαπημένης του Popeye, Olive Oyl. Ψηλός, μεγαλόσωμος, με γενειάδα κι ένα tattoo στο στέρνο του που σπάνια «εμφανιζόταν». 

Pooch the pup

Το καρτούν Pooch the pup εμφανίστηκε το 1931. Σε ορισμένα επεισόδια συμμετέχουν διάφοροι χαρακτήρες με tattoo.

Από το επεισόδιο Cats & dogs (1932)    

Από το επεισόδιο She done him right (1933)

Το μεγάλο «μπαμ» έγινε στη δεκαετία του ’80, όπου συναντάμε πλέον πολλούς ήρωες δημοφιλών κινουμένων σχεδίων με τατουάζ. 

Στρουμφάκια

Το 1981 ξεκινούν να προβάλλονται στη μικρή οθόνη τα πολυαγαπημένα Στρουμφάκια, ενώ σαν κόμικ προϋπήρχαν από το 1958. Ένα από τους κεντρικούς ήρωες, ο Προκόπης, είχε στο μπράτσο tattoo καρδιά με βέλος.

Rainbow Brite

Το 1984 η Rainbow Brite με το χαρακτηριστικό αστεράκι tattoo στο μάγουλο ήταν η αγαπημένη των κοριτσιών της δεκαετίας. Αργότερα η θεματολογία του συγκεκριμένου cartoon αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλά σχέδια tattoo.

G.I. Joe

Ξεκίνησαν σαν παιχνίδια φιγούρες το 1964 σε διάφορες εκδόσεις, μέχρι το 1982. Το 1985 εμφανίζονται στους τηλεοπτικούς δέκτες, κερδίζοντας όλα τα αγόρια της εποχής. Ανάμεσα στους ήρωες («καλούς» και «κακούς»), πολλοί ήταν αυτοί που είχαν τατουάζ. 

Ο Snake Eyes και ο Storm Shadow μοιράζονταν το ίδιο tattoo, το σύμβολο της συμμορίας Arashikage. Όλα τα μέλη της Arashikage είχαν στο δεξί τους χέρι το συγκεκριμένο τατουάζ, που συμβόλιζε το νερό και τη φωτιά απεικονίζοντας το 63ο εξάγραμμο του I Ching.

Τα δύο αδέρφια Zartan και Zandar, σπεσιαλίστες στις μεταμφιέσεις και συχνοί μισθοφόροι για τον αρχηγό των Cobra, είχαν tattoo στο πρόσωπο.

Ο Gung-Ho είχε τατουάζ στο στήθος.

Ο Shipwreck είχε ναυτικά tattoo στα χέρια του. 

Thundercats

Οι Thundercats εμφανίστηκαν το 1986. Η φοβερή αυτή ομάδα ανθρωπο-αιλουροειδων αγαπήθηκε από όλα τα παιδάκια της εποχής. Τατουάζ είχε ο “κακός” Mumm-Ra, ένα χαρακτηριστικό σύμβολο στο στέρνο με δύο φίδια.

The Simpsons

Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 καταφθάνουν στους τηλεοπτικούς δέκτες οι The Simpsons. Αυτά τα κινούμενα σχέδια γρήγορα απέκτησαν φανατικούς θαυμαστές από όλες τις ηλικίες. Τα tattoo δεν έλειπαν κι από εδώ, με πολλαπλές αναφορές σε διάφορα επεισόδια, καθώς και με αρκετούς χαρακτήρες όπως ο Snake Jailbird και είχε τατουάζ ένα φίδι στο δεξί του χέρι, ο Mervin Monroe που ήταν Tattoo Artist και ιδιοκτήτης του The Happy Sailor Tattoo Parlor, η Tattoo Annie με τα πολλά τατουάζ, ο Robert Terwilliger γνωστός και ως Sideshow Bob με το χαρακτηριστικό chest tattoo “Die Bart Die”, ο Cletus Spuckler που είχε το ίδιο τατουάζ με τον Snake Jailbird, η Shauna Chalmers με «κλασσικό» tattoo «βραχιόλι» των 90s και η Zia Simpson με το yin yang τατουάζ στο αριστερό της χέρι. Πολλές φορές, ακόμα και οι κεντρικοί ήρωες, έκαναν ή ονειρεύτηκαν ότι έκαναν τατουάζ. Μερικές φορές όμως αναγκάστηκαν να κάνουν και tattoo removal…

Snake Jailbird

Mervin Monroe

Tattoo Annie

Robert Terwilliger aka Sideshow Bob

Cletus Spuckler

Shauna Chalmers

Zia Simpson

Various Characters & Tattoos from The Simpsons

Top