Panthenols Tattoo - Στέφανος Λιόσης

Extras - Τεύχος 18

Μετά την ολοκλήρωση κάθε καινούργιου tattoo, έπεται η φροντίδα του προκειμένου να επουλωθεί σωστά. Το HeartbeatInk Tattoo Magazine δοκίμασε την εξειδικευμένη ελληνική σειρά προϊόντων Panthenols Tattoo και συνομίλησε με τον ιθύνοντα  νου της εταιρίας, Στέφανο Λιόση για την σημασία του aftercare και της προστασίας των τατουάζ από τον ήλιο, την σύσταση και τις καινοτομίες της Panthenols Tattoo, καθώς και για την συνεχώς ανοδική πορεία του brand και την παρουσία στο εξωτερικό.

Πως προέκυψε η ιδέα της δημιουργίας μιας εξειδικευμένης κρέμας για την επούλωση των tattoo;

Ήταν προσωπική ιδέα. Kάνοντας εγώ ο ίδιος τατουάζ και, μετά από μια έρευνα, διαπίστωσα ότι δεν υπήρχε μια σειρά tattoo after care, που να παράγεται στην Ελλάδα. 

Πόσο σημαντική είναι κατά τη γνώμη σου η περιποίηση του τατουάζ μετά την πραγματοποίηση του;

Θεωρώ ότι το 50% της επιτυχίας του tattoo έγκειται στη δουλειά του καλλιτέχνη και το υπόλοιπο 50% στην  περιποίησή του αμέσως μετά.

Μια πολύ καλή δουλειά, δηλαδή, μπορεί να χαλάσει, εάν δεν έχει την ανάλογη περιποίηση.

Πόσο απαραίτητη είναι η χρήση αντηλιακού με υψηλό δείκτη για την προστασία των tattoo; Πού έγκειται η διαφορά ενός εξειδικευμένου tattoo sunscreen σε σχέση με ένα αντηλιακό πιο ευρείας χρήσης;

Το αντηλιακό -ειδικά για τα μεγάλα πολύχρωμα tattoo που βρίσκονται σε σημείο που έρχεται σε επαφή με τις ακτίνες του ηλίου και ακόμα περισσότερο το καλοκαίρι- είναι απαραίτητο και το τονίζω αυτό,  εάν θέλουμε να διατηρήσουμε για χρόνια ζωντανά τα χρώματα.

Το Panthenols Tattoo Sunscreen SPF50+ Color Protection, με την ειδική σύνθεση που περιέχει, αποτελεί ιδανική λύση γιατί, εκτός από την αντηλιακή προστασία που προσφέρει, παράλληλα δημιουργεί ένα προστατευτικό στρώμα το οποίο κάνει το τατουάζ ακόμα πιο λαμπερό και έντονο.

Η τεχνογνωσία που διαθέτετε από την ήδη υπάρχουσα σειρά κρεμών “Panthenols” βοήθησε στην παρασκευή του tattoo aftercare και του sunscreen; Αν ναι σε τί επίπεδο;

Τα δερμοκαλλυντικά Panthenols είναι μια πλήρης σειρά προϊόντων για όλη την οικογένεια. Η εμπειρία των χημικών μας και η τεχνογνωσία της εταιρίας μας είναι η προίκα μας και με αυτή πορευόμαστε και αναπτυσσόμαστε. Οι τομείς της έρευνας και της ανάπτυξης είναι οι σημαντικότεροι για εμάς, ώστε να προκύψει ένα προϊόν σωστό και το γνωρίζουμε πολύ καλά εμείς εδώ στη Panthenols.

Ποια είναι η καινοτομία που προσφέρουν τα προϊόντα της Panthenols Tattoo;

Η Panthenols Tattoo ως Ελληνική σειρά, εκτός από τα συστατικά όπως προβιταμίνη Β5, χαμομήλι και βιταμίνη Ε, περιέχει ελαιόλαδο οργανικής καλλιέργειας (βιολογικό) και σε αυτό το κομμάτι, νομίζω ότι είμαστε η μοναδική εταιρεία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μετά από ένα ενάμιση χρόνο παρουσίας, έχετε προβεί σε τυχόν βελτιώσεις όσον αφορά τη φόρμουλα των προϊόντων Panthenols Tattoo;

Βεβαίως. Δεν εφησυχάζουμε ποτέ, θέλουμε τα προϊόντα μας να είναι στη κορυφή της προτίμησης του κόσμου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό γι’ αυτό το λόγο, ειδικά στα προσόντα της Panthenols Tattoo, κάναμε κάποιες βελτιώσεις, μιας και έχουμε πλέον μαζί μας μια ομάδα πολύ έμπειρων και ικανών tattoo artists, οι οποίοι βοηθούν εξίσου σημαντικά από την πλευρά τους.

Η νέα συσκευασία της Panthenols Tattoo aftercare κυκλοφόρησε πρόσφατα. Τι σας οδήγησε σε αυτή την «καινούρια» εκδοχή της; 

Μας οδήγησε η αγορά από μόνη της,  παρατηρώντας ότι υπάρχει κόσμος που κάνει μικρά tattoo και συνεπώς η συσκευασία των 100ml. ήταν πολύ μεγάλη για αυτούς. Έτσι, προχωρήσαμε στη παραγωγή της Panthenols Tattoo 30ml.

Μάλιστα, τώρα έχουμε κυκλοφορήσει Panthenols Tattoo monodose 5ml. που είναι σε φακελάκια, έτσι ώστε να είναι ακόμα πιο εύχρηστη στη μεταφορά για κάποιον που δε θέλει να κουβαλάει ολόκληρο το σωληνάριο μαζί του.

Τι feedback έχουν ως τώρα οι κρέμες της Panthenols Tattoo στο κοινό της  Ελλάδας και του εξωτερικού, αντίστοιχα;

Αυτή τη στιγμή η Panthenols Tattoo είναι η Νο1 κέρμα στην Ελλάδα και την Κύπρο.  Αγαπήθηκε απίστευτα γρήγορα τόσο από τους καλλιτέχνες όσο και από τον κόσμο.

‘Όσον αφορά στο εξωτερικό, είμαστε ήδη σε αρκετές χώρες, αλλά σε λίγους μήνες, με τις κινήσεις που κάνουμε, τονίζουμε των εξαγωγικό χαρακτήρα της εταιρίας και τα προϊόντα μας θα βρίσκονται σε όλη την Ευρώπη!

Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στο κομμάτι του tattoo aftercare; 

Στο εξωτερικό ναι, υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός.

Ο κόσμος αγοράζει ανάλογα με την ποιότητα ή με την τιμή;

Θα έλεγα ότι ειδικά στα προϊόντα που αφορούν στο τατουάζ, ο κόσμος αγοράζει με βάση τη ποιότητα και μετά τη τιμή.

Οι κρέμες της Panthenols Tattoo ενδείκνυνται για όλους τους τύπους δέρματος; Είναι ασφαλής η χρήση τους και για τα ευαίσθητα δέρματα;

H Panthenols Tattoo ενδείκνυται για όλους τους τύπους δέρματος, είναι ασφαλής για τα ευαίσθητα δέρματα, ενώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι τα προϊόντα μας είναι δερματολογικά ελεγμένα.

Η πανθενόλη με ποιο τρόπο βοηθά την επούλωση;

Η πανθενόλη που είναι και ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των προϊόντων μας, έχει εξαιρετικές διεισδυτικές ικανότητες, πλούσιες ενυδατικές, αναπλαστικές και καταπραϋντικές αρετές.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Εδώ και λίγες μέρες, βρίσκεται σε λειτουργία το επίσημο website της εταιρίας μας www.panthenolstattoo.com. Εδώ θα βρείτε όλα τα προϊόντα Panthenols Tattoo, τα οποία μπορεί κανείς να προμηθευτεί μέσω του καινούργιου μας eShop. Το eShop μας απευθύνεται και σε επαγγελματίες του χώρου (tattoo artists, tattoo studios, suppliers) οι οποίοι μάλιστα έχουν ειδικές τιμές και δωρεάν μεταφορικά σε Ελλάδα, Κύπρο, καθώς και σε όλη την Ευρώπη. Μέσω του panthenolstattoo.com προσδοκούμε -με τις κατάλληλες ενέργειες- να μας γνωρίσει όλος ο κόσμος, να μάθει και να αγοράσει τα προϊόντα μας. Επενδύουμε στις εξαγωγές, γνωρίζοντας ότι από εκεί θα έρθει μακροπρόθεσμα η ανάπτυξη που θέλουμε για την εταιρεία μας. 

Επιπλέον, συμμετέχουμε σε όλα τα tattoo convention που γίνονται στην Ελλάδα, στη Κύπρο αλλά και σε πολλά του εξωτερικού και αυτό θέλουμε να το συνεχίσουμε με ακόμα πιο έντονο ρυθμό. 

Ποιοι είναι οι στόχοι σου;

Ο στόχος μου είναι, όποιος αγαπάει και κάνει τατουάζ, να χρησιμοποιεί αμέσως μετά Panthenols Tattoo στο μαύρο σωληνάριο για τη φροντίδα του! 

Φωτογραφία πορτρέτου & συνέντευξη: Ινώ Μέη.

Top