Το One Love είναι ένας χώρος τέχνης που ιδρύθηκε με σκοπό την ελεύθερη βούληση και την αγάπη ανάμεσα στα μέλη της, μια κολεκτίβα καλλιτεχνών, οπού το κάθε μέλος κινείται στο δικό του πεδίο. Σαν σύνολο, στοχεύουμε στην υψηλή ποιότητα, στην ειλικρίνεια - πρωτίστως απέναντι σε εμάς και κατά συνέπεια στον πελάτη - και στη δημιουργικότητα.

Κείμενο: Γιώργος Μπίνας.
Φωτογραφίες: Ινώ Μέη.

Η αρχή έγινε το 2012 στις εστίες ΕΜΠ, από εμένα και τον Χρήστο Γεωργίου. Μόλις είχαμε φύγει από ένα άλλο στούντιο και, με τις πολύτιμες γνώσεις που κερδίσαμε κυρίως από τον Γιώργο Σιδωριάδη (Cido), είχαμε ήδη αρχίσει να ανακαλύπτουμε τα πρώτα βήματα του tattoo. Εγώ δημιούργησα ένα πλασματικό περιβάλλον σε μια σελίδα για το τι συμβαίνει κι ο Χρήστος δεν άφηνε λεπτό το χαρτί και το μοτεράκι. Η πρώτη εμφάνιση μας σαν One Love έγινε το καλοκαίρι του '12 στην Ίο με κοινό ανοιχτόμυαλους Αυστραλούς και πολύτιμη βοήθεια από τον manager του Far Out Σπύρο Γκίκα.

Μετά από σκληρή δουλειά, το Μάρτιο του '13 μια καρδία χτυπούσε στα Μελίσσια (Π.Τσαλδάρη και Δ.Ψαθά 21, Μελίσσια) και σκόρπιζε χαμόγελο, χρώμα και τρύπες! Στον γεμάτο χρώμα χώρο μας, μπορεί κάποιος να κάνει custom tattoo ή piercing με φαντασία και ποιότητα, να δανειστεί κάποιο βιβλίο από τη βιβλιοθήκη μας, να αγοράσει prints και καμβάδες ή ρούχα και αξεσουάρ από τη Luv n Roll που είναι το clothing brand μας, ή ακόμα να "παραγγείλει" ένα illustration για έναν ολόκληρο τοίχο! Θα ήθελα να επισημάνω, πως κανένας πελάτης δεν ξεκινάει tattoo χωρίς συζήτηση με τον manager και πως δεν αναλαμβάνουμε όλες τις δουλειές, ειδικά αν δε συμφωνούμε εικαστικά με τον πελάτη.

Το στούντιο αποτελείται από 2 επαγγελματίες tattoo artists, 4 apprentice tattoo artists, έναν επαγγελματία body piercer, καθώς και από τον art-director μας, ο οποίος προσφέρει πολύτιμη βοήθεια σε γραφιστικά, τυπογραφικά και μεταξοτυπίες. Τέλος εγώ διατηρώ τη θέση του manager και οργανώνω όλα τα ξεχωριστά πεδία για την ομαλή λειτουργιά του καταστήματος.

Ο Cido, κατά κόσμον Γεώργιος Σιδωριάδης, πέτυχε στην Σχολή Κάλων Τεχνών της Αθήνας και μετακόμισε από την Αλεξανδρούπολη προκειμένου να ταχθεί στη ζωγραφική. Τελικά, το 2009 άρχισε την καριέρα του σαν tattoo artist, όπου έχει πλέον δοθεί ολοκληρωτικά. Πραγματικά είναι ικανός για τα πάντα, με μεγάλη αγάπη στο ασπρόμαυρο και στο πιο φυσικό σχέδιο.

Ο Deathpop, κατά κόσμον Χρήστος Γεωργίου, ζωγραφίζει και παίζει ηλεκτρονικά απ' όσο θυμάται τον εαυτό του. Πέτυχε στα ΤΕΙ Αυτοματισμού και η αγάπη του για τις μηχανές και τους εξωγήινους δεν κρύβεται. Τα ατού του είναι το τρομερό του σχέδιο και η μεγάλη του φαντασία. Ειδικεύεται στο χρώμα και σε New Traditional, New School και Biomehanical / Bioorganical tattoos.

Ο Μιχάλης Κυρτάτας είναι ένας απίστευτος χαρακτήρας που ασχολείται με το tattoo από το 2012. Παρόλο που βρίσκεται στο στάδιο του apprenticeship ακόμα, έχει ήδη ξεχωρίσει για τον ιδιαίτερο ζωγραφικό του χαρακτήρα και τα σουρεαλιστικά του σχέδια. Επιδίδεται κυρίως σε scratcher και watercolor tattoos.

Ο Νικόλας Αυγέρης είναι τελειόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, με μεγάλο ενδιαφέρον στην σπουδή της ζωγραφικής. Ασχολείται με το tattoo μικρό χρονικό διάστημα κι ήδη δείχνει ικανοποιητικά δείγματα κατανόησης του νέου εργαλείου του. Να περιμένετε μονό μεγάλα πράγματα από αυτόν.

Ο Koem, ή αλλιώς Μάνος, αφού αποφοίτησε από σχολή Διακόσμησης ασχολείτο ερασιτεχνικά με τη δερματοστιξία ένα χρόνο. Από τον Ιανουάριο του '14 βρίσκεται στο μαγαζί και πλέον είναι υπό τη διδασκαλία των pros. Αγαπάει το πιο στιλιζαρισμένο σχέδιο και οι εμπνεύσεις του είναι περισσότερο κοντά στο Graffiti και στην street culture

Ο Κώστας Δημόπουλος αποφάσισε να ασχοληθεί με την τέχνη της δερματοστιξίας το '13, στα σαράντα πέντε του χρόνια, όταν γνωρίστηκε με το team στην Ίο. Έχει σπουδάσει Διακόσμηση στην Βακαλό, κατέχει γνώσεις γραφιστικής και χρήσης αερογράφου. Η αποφασιστικότητα και η σταθερή γραμμή αποτελούν τα δυνατά του στοιχεία. Βρίσκεται υπό τη στενή διδασκαλία του Cido και είναι πολλά υποσχόμενος artist στο χώρο του Old School tattoo. Τέλος είναι υπεύθυνος για την εύρυθμη λειτουργιά του στούντιο.

Ο Don, κατά κόσμον Γιάννης Όντος, είναι ο συνταγματάρχης του στούντιο! Πρώην ανθυπολοχαγός Ειδικών Δυνάμεων, ασχολείται εδώ και πέντε χρόνια με το body piercing και το body modification. Δείχνει εξαιρετική ψυχραιμία και προσήλωση στο κομμάτι που έχει επιλέξει, καθώς και όσον αφορά στη σωστή λειτουργιά όλου του στούντιο. Πραγματικός καλλιτέχνης στο piercing, με σωστές επουλώσεις, ευρηματικά νέα σημεία και κατανόηση του πελάτη, έχει γίνει πλέον το χαρούμενο διάλειμμα μιας δύσκολης εβδομάδας και η "ανανέωση" που όλοι ζητάμε. Στόχος του είναι να εδραιωθεί για την ποιότητα του όχι μόνο στο body piercing, άλλα και στο body modification.

Αrt Director / Graphic Designer / Screenprinter: Pavlan

Ο Pavlan, κατά κόσμον Παύλος Χρήστου, είναι γραφίστας, μεταξοτύπης στους Silk Bastards, δικυκλιστής γενικώς, μουσάτος και λάτρης του "καλού κ' αγαθού".  Είναι το τελευταίο απόκτημα του Οne Love και της Luv n Rοll. Έχει σπουδάσει γραφιστική στο ΤΕΙ Αθήνας και δούλευε για πολλά χρόνια σε γνωστά περιοδικά μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου. Τα τελευταία χρόνια δουλεύει ως freelance γραφίστας και πλέον είναι υπεύθυνος για το branding του One Love και για όλα τα σχέδια που είναι να τυπωθούν (με λόξα την μεταξοτυπία) σε καμβάδες, χαρτιά, t-shirt και φούτερ για την Luv n' Roll. 

Manager / CEO(?) / Master of the universe: Binas

Ο Γιώργος Μπίνας πέτυχε στην πρώτη δεκάδα της Σ.Ε.Μ.Φ.Ε στο ΕΜΠ και ήταν φως - φανάρι ότι είχε δημιουργηθεί για το επιχειρείν. Ζιζάνιο, συνεχώς στην κίνηση κι έτοιμος για νέα "ταξίδια" συνεχώς. Αγαπάει να δημιουργεί ατμόσφαιρα και να εμβαθύνει πνευματικά στα δρώμενα. Ο ρόλος του είναι πολύπλευρος, αφού αναλαμβάνει χρέη διαφημιστή, οικονομικού διευθυντή, προϊστάμενου προσωπικού, γενικού διευθυντή, ψυχαναλυτή των πελατών και... κλόουν. Λένε ότι είναι η ζωντανή απόδειξη ότι υπάρχουν εξωγήινοι!

Top