Vyronas Street Art Festival

Τεύχος 28

To 1o street art festival του δήμου Βύρωνα είναι γεγονός. Το HeartbeatInk Tattoo Magazine έχει τη χαρά να συμμετέχει σε αυτή τη σημαντική κίνηση, που διοργανώνουν οι συνεργάτες και επιμελητές της στήλης μας "Street Art / Graffiti", Καλλιόπη και Θωμάς ή αλλιώς, Awesome Athens Experiences

Τιμώντας την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και τους φιλέλληνες που πρόσφεραν την περιουσία τους και συχνά την ίδια τους τη ζωή, για την ιδέα της ελληνικής ανεξαρτησίας, διασημότερος των οποίων υπήρξε ο Λόρδος Βύρων, δέκα διακεκριμένοι καλλιτέχνες της street art και του graffiti, απαντούν στο ερώτημα του πως ο φιλελληνισμός και ο ελληνικός αγώνας για την ελευθερία, αποτελούν πηγή έμπνευσης.

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου, το Δημοτικό Γυμναστήριο «Στέφανος Καραλής» και ο τοίχος του 3ου Δημοτικού Σχολείου στη γωνία των οδών Μεσολογγίου & Ερυθραίας, θα γεμίσουν με χρώμα! Η λίστα περιλαμβάνει καλλιτέχνες καταξιωμένους στο χώρο της urban contemporary art αλλά με διαφορετικές αφετηρίες και ετερόκλητο στυλ. Η εικαστική πολυφωνία είναι ένα από τα ζητούμενα των διοργανωτών και ελπίζουν να αποδειχθεί η δύναμη της! Με αρχική έμπνευση την Ελληνική Επανάσταση, οι καλλιτέχνες θα δημιουργήσουν δώδεκα τοιχογραφίες, ο καθένας βλέποντας το θέμα από τη δική του οπτική γωνία και προσαρμόζοντας το στο καλλιτεχνικό του στυλ.

Οι καλλιτέχνες που θα πάρουν μέρος είναι οι εξής: 

Ο ξεχωριστός street artist Achilles, γνωστός για τα εντυπωσιακά αναμορφικά γυναικεία πορτρέτα του. 

Ο Alone98 που για περισσότερα από είκοσι χρόνια χρησιμοποιεί την τέχνη για να σχολιάσει τα δρώμενα της εποχής και να εναντιωθεί στο ρατσισμό, τη βία και τον πόλεμο. 

Η εικαστικός Chrysolie που χρησιμοποιεί πλήθος τεχνικών και μεθόδων όπως εικονογράφηση, ζωγραφική σε χρηστικά αντικείμενα, ρούχα , τοιχογραφίες  και μικτές τεχνικές. 

Ο Fotizontas ο οποίος πειραματιζόμενος με διάφορες τεχνικές της street art (stencil, paste ups, spray, ακρυλικά) δημιουργεί όμορφα έργα γεμάτα σχόλια για την κοινωνία, τον καπιταλισμό και την υπερκατανάλωση, την οικολογία και την αγνότητα της παιδικής ηλικίας. 

Ο Krah με τα εντυπωσιακά και υπέροχα φανταστικά πλάσματα που μετά από μια δεκαετία graffiti στο Λονδίνο συνεχίζει ακάθεκτος να μπλεντάρει μυθολογία, pop αναφορές και φουτουρισμό.

Ο Nozo1 που χρησιμοποιεί κυρίως την ασπρόμαυρη χρωματική παλέτα δημιουργώντας έργα μεγάλης ομορφιάς και αποδίδοντας στοιχεία ρεαλισμού με κοινωνικοπολιτικά μηνύματα.

Ο γκραφιτάς και street artist Platonas, ένας από τους πιο δραστήριους δημιουργούς του χώρου.

Ο αυτοδίδακτος εικαστικός καλλιτέχνης Skitsofrenis ενεργός στη street art από το 2008  με αμέτρητες μικρές και μεγάλες τοιχογραφίες στην Αθήνα αλλά και στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Μεσσηνιακή Μάνη.

Ο αρχιτέκτονας και εικαστικός καλλιτέχνης Thinker που με πειραματισμό αναμειγνύει σχήματα, φόρμες και χρώματα.

Ο Yiakou με τις πολύχρωμες φαντασιακές φιγούρες του, εμπνευσμένες από τον έρωτα, τα όνειρα και τις αναμνήσεις.

Το festival αποτελεί μια συνδιοργάνωση του Δήμου Βύρωνα και της εταιρείας Awesome Athens Experiences. Δραστηριοποίηση και στόχος της εταιρείας είναι η προώθηση και προβολή της Αθήνας ως μιας πόλης που δεν πρέπει να είναι γνωστή μόνο για την ένδοξη ιστορία της, αλλά και για το μοντέρνο της πρόσωπο, που είναι η αστική δημιουργικότητα, η σύγχρονη αρχιτεκτονική, οι γαστρονομικές επιλογές, τα λιγότερο γνωστά αξιοθέατα και βέβαια οι άνθρωποι της.

Το φεστιβάλ όμως δεν είναι μόνο οι βασικές τοιχογραφίες. Με την υποστήριξη τοπικών επιχειρήσεων και το μεράκι των ανθρώπων του δήμου και πάντα τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, θα περάσουμε ένα αξέχαστο διήμερο με μουσική, κρασί και τέχνη.

Από το απόγευμα του Σαββάτου και μέχρι τη λήξη το βράδυ της Κυριακής, όλοι θα μπορούν να συμμετάσχουν δημιουργικά στην εκδήλωση, γράφοντας σε έναν ειδικά διαμορφωμένο τοίχο και απαντώντας στην ερώτηση «Τι σημαίνει για εσένα η λέξη Ελευθερία». Επίσης, μέσα στις επόμενες μέρες, θα ανακοινωθεί μέσω των social media διαγωνισμός - παιχνίδι με έπαθλο καλλιτεχνικά δώρα και αναμνηστικά της εκδήλωσης.

INFO:

Ημέρες λειτουργίας: Σάββατο 29 & Κυριακή 30 Μαΐου 2021.
Ώρα έναρξης: 18:00. 
Είσοδος ελεύθερη.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη σελίδα του φεστιβάλ στο Facebook ή τη σελίδα της εταιρείας Awesome Athens Experiences στο Instagram. 

Top