Kitchen Ink - Πάυλος Σάφτης Mr. Goldpig

Τεύχος 27

Στο HeartbeatInk Tattoo Magazine πέρα από λάτρεις του καλού tattoo, είμαστε και λάτρεις του καλού φαγητού. Δεδομένης της στενής σχέσης, πλέον, του τατουάζ και της μαγειρικής, εμπνευστήκαμε την καινούργια μας στήλη "Kitchen Ink". Συναντήσαμε τον ταλαντούχο Παύλο Σάφτη, aka Mr. Goldpig, συζητήσαμε για tattoo και μοιράστηκε μαζί μας τη συνταγή για το τρομερό του burger, "The Wu". 

Φωτογραφίες & συνέντευξη: Ινώ Μέη.

Πότε έκανες το πρώτο σου tattoo, σε ποιον-α tattooist και τι είναι; 

Tο πρώτο μου tattoo το έκανα στα δεκαεπτά μου, το 1992, στην Πλάκα, στον Jimmy... Ήταν το ίδιο τατουάζ με ένα που έχει ο πατέρας μου, ένα δράκο πολύ old school… Αργότερα το έκανα cover up… Και το έχω μετανιώσει πάρα πολύ.

Ποιο τατουάζ σου ξεχωρίζεις και γιατί; 

Αυτό που ξεχωρίζω περισσότερο από όλα, είναι ένα από την Sophia Jerry’s Kid. Είναι ένα tattoo με την φάτσα του μεγάλου μου γιου.

Ποιο tattoo style προτιμάς και για ποιο λόγο; 

«Προτιμώ» το ιαπωνικό old school. Το παραδοσιακό. 

Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σου tattoo artists; 

Ο Bua από το Oktapuss Tatoo και η Sophia Jerry’s  Kid από το Electric Mama. Μου αρέσει και ο Χρήστος Τσάμης από το Gutter. 

Γιατί τα tattoos και η μαγειρική, στις μέρες, είναι σχεδόν αλληλένδετα;

Το tattoo και η μαγειρική πάνε χέρι χέρι, επειδή οι μάγειρες είναι ιδιαίτεροι άνθρωποι που ζούνε κάτω από πολύ πίεση και δεν είναι πολύ social animals… Γενικά, παλιά ήμασταν στο περιθώριο. Δεν ανήκαμε πουθενά. Και τα tattoos σημαίναν κάτι παλιά... Ξεχώριζες... Ήσουν πάλι στο περιθώριο... Άρα το βλέπω φυσικό να έχουν τατουάζ οι μάγειρες. Όπως είχαν παλιά οι ναύτες που ήταν luben και κάφροι. Ε, κάπως έτσι κι οι μάγειρες. Luben και καφρίλα. Αν και πλέον δεν έχει σημασία το tattoo. Εδώ πήγα σε γνωστό σουπερμάρκετ τις προάλλες και η κοπέλα που έκοβε τα αλλαντικά, είχε ένα πελώριο tattoo με στοίχους του Βασίλη Καρρά…

Μάγειρας ή chef;

Μάγειρας είμαι. Γιατί μαγειρεύω. Σεφ σημαίνει αρχηγός στα Γαλλικά. Εγώ έχω συνεργάτες.

Πως προέκυψε το “Goldpig” και τι σημαίνει;

Το goldpig προέκυψε όταν είδα το γιο μου μια μερα να παίζει μ’ ένα γουρουνάκι που το είχε κάνει μάγειρα κι όταν μου είπε μπαμπά θα φάμε με χρυσά κουτάλια σήμερα το συνδύασα κι αυτό ήτανε! Goldpig.

Που μαγειρεύεις αυτή τη στιγμή;

Αυτή τη στιγμή είμαι σαν πειρατής. Πάω το goldpig σε διάφορα σημεία και κάνω πειρατεία στο εκάστοτε μαγαζί χαχα.

Ποια συνταγή σου θα μοιραστείς μαζί μας και γιατί;
 
Μοιράζομαι ένα burger που το ονομάζω “The Wu”. Η ονομασία προέρχεται από το συγκρότημα Wu-Tang Clan. Είναι ένα burger κοτόπουλου που έχω εμπνευστεί από την αλητεία, τους στίχους, το image και τη δυναμική παρουσία του συγκροτήματος.

Υλικά: 

 

1) Burger

• 200 γρ. panko (σ.σ. Ιαπωνική φρυγανιά), αλλιώς κανονική φρυγανιά

• 500 γρ. κοτόπουλο μπούτι, κομμένο και χτυπημένο σαν σνίτσελ (ο χασάπης μπορεί να το κάνει)

• 3 αυγά

• 100 γρ. αλεύρι

• Αλάτι & πιπέρι

• 2 λίτρα ηλιέλαιο 

 

2) Ψωμί για burger - 4 τεμάχια 

 

3) Γαρνίρισμα burger

• 200 γρ λάχανο

• 100 γρ καρότο

• 100 γρ μαγιονέζα

• 1 κρεμμύδι

• 1 μήλο

• 2 κουτ. σούπας ζάχαρη

• 30 γρ αλάτι

• Αγγούρι

• Αλάτι

• Ζάχαρη

 

4) Sriracha mayo 

• 2 κουταλιές της σούπας Sriracha

• 200 γρ μαγιονέζα 

• Ζάχαρή 

 

5) Guacamole

• 2 αβοκάντο

• 1 λάιμ

• 1 κρεμμύδι

• Φρέσκος κόλιανδρος

 

Εκτέλεση: 

 

Κοτόπουλο βήματα

1. Πανάρουμε το κοτόπουλο μπούτι με αλάτι και αλεύρι

2. Χτυπάμε τα αυγά σ’ ένα μπολ και βουτάμε μέσα το παναρισμένο μπούτι 

3. Περνάμε το μπούτι με φρυγανιά panko

4. Τηγανίζουμε στους 180°C στο ηλιέλαιο 

 

Λάχανο - καρότο

1. Τρίβουμε το λάχανο και το καρότο σε τρίφτη (στο χοντρό)

2. Σε ένα μπολ βάζουμε τα τριμμένα και προσθέτουμε την ζάχαρη και το αλάτι και τα ανακατεύομε καλά, τα αφήνουμε για 20 λεπτά και μετά τα στραγγίζουμε

3. Τρίβουμε το μήλο

4. Κόβουμε το κρεμμύδι πολύ ψηλό

5. Τα τοποθετούμε όλα μαζί σε ένα μπολ και βάζουμε την μαγιονέζα

6. Ανακατεύομε και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες 

 

Sriracha mayo

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί

2. Κρατάμε στην άκρη

 

Guacamole

1. Παίρνουμε τα αβοκάντο και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ

2. Μ’ ένα πιρούνι τα λιώνουμε καλά, αλλά να έχει κομματάκια μικρά

3. Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα από ένα λάιμ

4. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι πολύ λεπτό και το προσθέτουμε μέσα στο αβοκάντο

5. Κόβουμε τον κόλιανδρο πολύ ψηλό και ανακατεύουμε μέσα στο αβοκάντο

6. Το κρατάμε στο ψυγείο 

 

Αγγούρι 

1. Κόβουμε το αγγούρι πολύ ψηλές φέτες

2. Του βάζουμε αλάτι και ζάχαρη

3. Το αφήνουμε 20 λεπτά να μαραθεί 

 

Συναρμολόγηση:

 

• Τοποθετούμε το ψωμί για burger σε ένα πιάτο & βάζουμε την Sriracha mayo

• Τοποθετούμε την coleslaw πάνω 

• Βάζουμε τα αγγουριά 

• Το κοτόπουλο

• Το αβοκάντο 

• Και το καπάκι από το ψωμί

INFO: 

Website: goldpig.gr
Instagram: @mr.goldpig
Facebook: @goldpig.gr  
Email: [email protected]

Το HeartbeatInk Tattoo Magazine ευχαριστεί θερμά το Garage Athens (Ηρώων Πολυτεχνείου 3, Ηλιούπολη) για τη φιλοξενία της φωτογράφισης.

Top