Uncle Chronis

People - Τεύχος 14

Οι πρώτες εικόνες από tattoo και piercings που έχω στο μυαλό μου, είναι από την παιδική μου ηλικία, ενώ ταξίδευα στον κόσμο με τους γονείς μου. Έχουν το μικρόβιο του ταξιδιώτη, το οποίο κληρονόμησα κι εγώ, με αποτέλεσμα μεγάλο κομμάτι των καλοκαιρινών μου διακοπών να είναι σε διαφορετικές χώρες και ηπείρους.

Θυμάμαι, ακόμη, έντονα εικόνες από διάφορες ασιατικές χώρες, με πωλητές σε υπαίθριες αγορές  γεμάτους παραδοσιακά tattoo. "Είναι για να μας προστατεύουν από τα κακά πνεύματα…" απαντούσαν χαμογελώντας. Ακόμη θυμάμαι το φθινόπωρο του '95, που είδα πρώτη φορά strechings σε μεγάλο μέγεθος, ενώ έκανα βόλτες στους δρόμους του Άμστερνταμ. Περιττό να πω ότι με το που επέστρεψα, ήδη είχε μπει η ιδέα να ξεκινήσω να στρετσαρω και τα δικά μου αυτιά.

Τα tattoo για μένα αποτελούν σημεία αναφοράς της ζωής μου, στίγματα για το που έχω υπάρξει, κίνητρα για το που θέλω να πορευθώ. Είναι όμορφες στιγμές με ανθρώπους που έχω στην καρδιά μου καθώς και αναμνήσεις με ανθρώπους που δεν είναι πλέον εδώ. Ακόμη και τώρα, όπου βρεθώ στον κόσμο, φροντίζω να αποκτήσω ένα σουβενίρ μόνιμα πάνω στο δέρμα μου.

Χρόνια μετά και αφού έχω ήδη υπάρξει μια δεκαπενταετία πλέον εργαζόμενος στον χώρο, το γεγονός ότι η tattoo σκηνή είναι πλέον πιο διαδεδομένη και ευρέως αποδεκτή, με χαροποιεί ιδιαίτερα. Δεν είναι όπως παλαιότερα που ήμασταν δακτυλοδεικτούμενοι και ο υπόλοιπός κόσμος γύρω μας φοβόταν ακόμη και να κάτσει δίπλα μας στο λεωφορείο.

Θα ήθελα να κλείσω με την ευχή να συνεχίσει να ανεβαίνει το επίπεδο της ποιότητας του tattoo και του body piercing στην χώρα μας. Έχουμε πολλούς φανταστικούς καλλιτέχνες, με επίπεδο που ξεπερνάει τα σύνορα της Ελλάδας και αγάπη για αυτό που κάνουν. Είναι κρίμα να χαντακώνονται εξαιτίας ανθρώπων που αντιμετωπίζουν τον χώρο μας σαν ευκαιρία για γρήγορο κέρδος και δικαιολογία για έναν δήθεν "rockstar" τρόπο ζωής. Στο τέλος της ημέρας η πραγματική μας ανταμοιβή, είναι τα χαμόγελα των ανθρώπων που έχουμε την τιμή να διακοσμήσουμε.

Uncle Chronis_form_net

Όνομα: Uncle Chronis
Επάγγελμα: Body Piercing, Body Modification Artist.
Τόπος διαμονής: Αθήνα.

Πόσα tattoo έχεις; 

Κανα-δυο.

Σε ποιους καλλιτέχνες τα έχεις χτυπήσει; 

Σε διάφορους. O MCNG και η Jenn Neo από Skinnation, Klodian Luca, Tasos Xy, Herman Wong, Luis Bruna, Ανδρέας Μαρνέζος, Γιάννης Ντελόπουλος, Λεωνίδας Σκιαδάς, Christian από Classic Electric Tattoo, Taki Tsan. Δεν χωράνε.

Ποιο είναι το πρώτο σου και ποιο το τελευταίο σου; 

Μια φατσούλα και τρία αρχικά μέσα στα χείλη μου ήταν το πρώτο μου και ένα dotwork στο πόδι το τελευταίο.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου και γιατί; 

Όλα γιατί αποτελούν σημεία αναφοράς της ζωής μου.

Ποιον tattoo artist θαυμάζεις; 

Κανέναν. Όλους τους σέβομαι για τη δουλειά που κάνουν.

Ποια τεχνοτροπία tattoo σου αρέσει περισσότερο; 

Αυτή που μένει για πάντα.

Έχεις μετανιώσει για κάποιο tattoo σου;

Nope. (Yes)

Έχεις κάνει cover up και αν ναι τι ακριβώς; 

Ναι. Ένα όνομα γιατί δεν άρεσε στην επόμενη κοπέλα.

Τα tattoo έχουν επηρεάσει τη ζωή σου και αν ναι, με ποιο τρόπο; 

Ναι, την έχουν διανθίσει.

Υπάρχει κάποια δραστηριότητα που θες να αναφέρεις; 

Λατρεύω τα BBQ.

Uncle-Chronis_30_web

Uncle-Chronis_04_web

Uncle-Chronis_22_web

Uncle-Chronis_03_web

Uncle-Chronis_16_web

Uncle-Chronis_05_web

Uncle-Chronis_08_web

Uncle-Chronis_02_web

Uncle-Chronis_13_web

Uncle-Chronis_09_web

Uncle-Chronis_10_web

Uncle-Chronis_11_web

Uncle-Chronis_12_web

Uncle-Chronis_14_web

Uncle-Chronis_15_web

Uncle-Chronis_01_web

Uncle-Chronis_17_web

Uncle-Chronis_18_web

Uncle-Chronis_19_web

Uncle-Chronis_20_web

Uncle-Chronis_21_web

Uncle-Chronis_24_web

Uncle-Chronis_25_web

Uncle-Chronis_27_web Uncle-Chronis_23_web

Το HeartbeatInk Tattoo Magazine ευχαριστεί θερμά την Ειρήνη για τη φιλοξενία και την πραγματοποίηση της φωτογράφισης και την Αμάντα για την ευγενική παραχώρηση των παιχνιδιών της.

Photos by Ino Mei.

Top