Πάντα ήθελα να κάνω tattoo και μου άρεσε να βλέπω “χρωματιστούς” ανθρώπους, ειδικά στο στυλ που μου ταιριάζει. Την απόφαση να ξεκινήσω την πήρα πριν από δέκα χρόνια, χωρίς να το πολυσκεφτώ! Το ήθελα πάρα πολύ γιατί θα σημάδευε μια εποχή που θα άλλαζε την ζωή μου - ήταν μόλις είχα τελειώσει τις σπουδές μου. Από τότε αισθάνομαι "εθισμένη" και δεν αντέχω να περάσει πάνω από χρόνος χωρίς να κάνω tattoo! Δεν είναι απαραίτητο να σημαίνει ή να συμβολίζει κάτι. Η τέχνη είναι τέχνη! Νομίζω ότι δε θα σταματήσω ποτέ να κάνω tattoos. Είναι τρόπος ζωής για μένα! Αισθάνομαι τυχερή που έχω άντρα μου τον Φώτη Χατζηγεωργίου και δουλεύω στο Rock 'n' INK tattoo γιατί μπορώ να κάνω ό,τι θέλω, όποτε το θέλω! Πολλοί με ρωτάνε "πώς θα είσαι όταν γεράσεις"; Βρίσκω υπέροχο το να βλέπεις "γερασμένους" ανθρώπους γεμάτους tattoo από το να είναι απλά "γερασμένοι"! Για μένα δείχνει πόσο καλή ζωή είχαν στα νιάτα τους! Τέλος, για όσους δεν κάνουν tattoos επειδή φοβούνται μην το μετανιώσουν, νομίζω ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Πιο πιθανό είναι μετά να κάνουν κι άλλο παρά να μετανιώσουν το προηγούμενο. Αρκεί βέβαια να συμβουλευτούν το κατάλληλο στούντιο ώστε να γίνει αξιόλογη δουλειά και να είναι για τον καθένα μια ευχάριστη εμπειρία! 

Reta_form_web

Όνομα: Ρέτα
Επάγγελμα: Ιδιοκτήτρια του studio Rock 'n' INK Tattoo.
Τόπος διαμονής: Ρόδος.

Πόσα tattoo έχεις;

Δε μπορώ να απαντήσω με ακρίβεια σ' αυτή την ερώτηση διότι έχω κάποιες μεγάλες δουλειές πάνω μου (όπως στα χέρια μου και στο δεξί μπούτι) που δεν μπορούν να μετρηθούν ως ένα tattoo.

Σε ποιους καλλιτέχνες τα έχεις χτυπήσει;

Σε διάφορους γιατί ξεκίνησα να κάνω tattoo πριν αρκετά χρόνια, αλλά κυρίως στους tattoo artists του Rock'n'Ink , Φώτη και Κώστα.

Ποιο είναι το πρώτο σου και ποιο το τελευταίο σου;

Το πρώτο μου tattoo είναι ένα φίδι που ξεκινάει από το κουντεπιέ και τυλίγεται γύρω από την αριστερή μου γάμπα και το τελευταίο είναι η προσωπογραφία του Sweeney Todd (Johnny Depp) στο δεξί μου μπούτι.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου και γιατί;

Είναι ένα μοτεράκι tattoo που έχω στο αριστερό στήθος! Είναι μεγάλης σημασίας για μένα γιατί είναι το πρώτο tattoo που βάρεσε ποτέ ο άντρας μου (Fotis). Άλλωστε το λέει πάνω: “My love's first tattoo”.

Ποιον tattoo artist θαυμάζεις;

Θαυμάζω τον άντρα μου (Fotis Hatzigeorgiou) από το Rock 'n'INK γιατί ήμουν δίπλα του από το ξεκίνημά του. Ξέρω πόσο πολύ έχει προσπαθήσει και αγαπάει τόσο πολύ αυτό που κάνει.

Ποια τεχνοτροπία tattoo σου αρέσει περισσότερο;

Old School tattoos for ever! Άσχετα που έχω και κάποιες προσωπογραφίες.

Έχεις μετανιώσει για κάποιο tattoo σου;

Πως μπορείς να μετανιώσεις για κάτι που είναι κομμάτι της ζωής σου, των εμπειριών σου, της οικογένειάς σου κλπ; Όχι, δεν έχω μετανιώσει ποτέ και θα συνεχίζω να κάνω tattoos.

Έχεις κάνει cover up και αν ναι τι ακριβώς;

Όχι, γιατί όπως προανέφερα, το κάθε tattoo έχει τη δική του ιστορία που θέλω να θυμάμαι.

Τα tattoo έχουν επηρεάσει τη ζωή σου και αν ναι, με ποιο τρόπο;

Νομίζω ότι περισσότερο έχουν επηρεάσει τη ζωή άλλων… παρά τη δική μου! Όχι, δε με έχουν επηρεάσει!

Υπάρχει κάποια δραστηριότητα που θες να αναφέρει;

Εκτός από ιδιοκτήτρια του Rock 'n'INK tattoo, είμαι καθηγήτρια Αγγλικής φιλολογίας και μητέρα ενός γλυκού μικρού αγοριού! Πως συνδυάζονται όλα; Τέλεια!

DSC_9245_web

Η Ρέτα φορά φόρεμα και πέδιλα από το Monsterville clothing store.

DSC_9244_web

DSC_9259_web

DSC_9263_web

DSC_9266_web

DSC_9267_web

DSC_9277_web

DSC_9287_web

DSC_9284_web

DSC_9283_web

DSC_9281_web

DSC_9274_web

DSC_9296_web

DSC_9300_web

DSC_9293_web DSC_9269_web

DSC_9310_web

Το φόρεμα που και τα πέδιλα που φορά η Ρέτα στη φωτογράφιση είναι από το Monsterville clothing store (Σπύρου Τρικούπη 10, Εξάρχεια).

Photos by Ino Mei.

Top