Olivia Skalkos

People - Τεύχος 15

Όπως θα σας έλεγε κάθε άτομο που έχει tattoo, οι πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που μας κάνουν είναι “Πόσα tattoo έχεις; Πόσο πονάει; Τι σημαίνει ΑΥΤΟ;” Και η απάντησή μου τα τελευταία χρόνια είναι μία και απλή: όλα είναι αναμνήσεις. Οι καλές, οι επώδυνες, τα μαθήματα, πράγματα που θέλω  και πράγματα που πρέπει να θυμάμαι. Ορισμένα αντιπροσωπεύουν στιγμές που θα ήθελα να ξεχάσω, ωστόσο ξέρω ότι δεν μπορώ. Έγιναν και είναι πια συναισθηματικό μέρος του εαυτού μου. Μπορεί να φαίνεται λιγάκι μαζοχιστικό να κρατάς αυτές τις μνήμες χαραγμένες πάνω στο δέρμα σου, αλλά είναι περισσότερο επειδή είμαι νοσταλγικό άτομο. Ξέρεις, όταν έχεις ένα κομμάτι του παρελθόντος κάπου στο πίσω μέρος του κεφαλιού σου και πρέπει να το κρατήσεις μαζί σου, αλλά ταυτόχρονα να μάθεις να προχωράς. Ε λοιπόν, τότε είναι που χτυπάω tattoo. ‘Τσιμπάω’ αυτή τη μνήμη από το μυαλό μου και την τοποθετώ κάπου στο σώμα μου. Έτσι μένει μαζί μου.

Μερικά tattoo μου είναι πιο προφανή από τα υπόλοιπα και διαβάζονται πιο εύκολα. Τα λεγόμενα “bro tats” που κάνεις με τους πιο κοντινούς σου φίλους και αυτά που κάνεις για να τιμήσεις ένα σημαντικό γεγονός της ζωής σου. Μετά υπάρχουν άλλα που βγάζουν νόημα μόνο σε μένα. Πάντα έκανα tattoo από άτομα που είναι ήδη στη ζωή μου: φίλους, οικογένεια και εραστές. Γίνονται και εκείνοι μέρος αυτής της μνήμης. Πράγμα σημαντικό για μένα, μιας και κάνω tattoo για σχεδόν τη μισή ζωή μου και η αδελφή μου είναι tattooist (η Jen και δουλεύει στο Vida Pirata στην Θεσσαλονίκη). Θα μπορούσες να πεις ότι κυλάει στο αίμα μου πια. Δεν με έχουν κρατήσει πίσω με κανένα τρόπο ούτε μια φορά στη ζωή μου, ούτε έχω μετανιώσει που τα έκανα. Τρελαίνομαι για την παράδοση του να περνάς τεχνικές από τη μια γενιά στην άλλη και εκτιμώ πλήρως το χρόνο και την αγάπη που πρέπει να αφιερώσει ένας tattooist στην τέχνη του για να μπορέσει να “αποφοιτήσει” από apprentice και να γίνει ένας ολοκληρωμένος artist. Έχοντας δει πρώτα την αδελφή μου και μετά πολλούς φίλους να περνάνε αυτή τη διαδικασία, θαυμάζω αυτή την παράδοση. Όντας σχεδιάστρια η ίδια, υπήρχε μια περίοδος που σκεφτόμουν να γίνω tattooist επαγγελματικά, αλλά τελικά έπρεπε να ομολογήσω στον εαυτό μου ότι δεν έχω την υπομονή. Πάντα να σέβεσαι τον tattooist σου. Εσύ έχεις τους λόγους σου που κάνεις tattoo, αλλά για αυτούς είναι όλη τους η ζωή.

Με έχουν ρωτήσει πολλές φορές να δείξω όλα μου τα tattoo στον κόσμο, μέσα από φωτογραφίσεις και παρόλο που δεν είμαι καθόλου ντροπαλός άνθρωπος, ποτέ δεν μου φάνηκε σωστό. Ωστόσο, αποφάσισα να κάνω αυτή τη φωτο-ιστορία. Γνωρίζοντας την Ινώ και διαβάζοντας το HeartbeatInk και μπορεί και επειδή είμαι και λίγο μεγαλύτερη τώρα (τα περισσότερα από τα body works μου έγιναν στα εφηβικά μου χρόνια), έκανε απλά κλικ. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους καλλιτέχνες που είχα την τιμή να μου κάνουν tattoo και να είναι κομμάτι του σχεδιασμένου σώματός μου. Σας ευχαριστώ.

Olivia_form_web

Όνομα: Olivia Skalkos
Επάγγελμα: Illustrator.
Τόπος διαμονής: Λονδίνο.

Πόσα tattoo έχεις; 

Περίπου δεκαεννέα. 

Σε ποιους καλλιτέχνες τα έχεις χτυπήσει; 

Σε διάφορους, συμπεριλαμβανομένων των Josh Sutterby, Raph Cemo, Jen Skalkos, Wez, Jim 4, Jay (Medusa Tattoo), Bettie (Honest Tattoo), Trampy, Word to Mother.

Ποιο είναι το πρώτο σου και ποιο το τελευταίο σου;

Το πρώτο ήταν η Αλίκη και η Χώρα των Θαυμάτων στο πόδι μου και το τελευταίο το δαχτυλίδι γύρω από το δάχτυλό μου. 
 
Ποιο είναι το αγαπημένο σου και γιατί; 

Οι συντεταγμένες στην κλείδα μου.

Ποιον tattoo artist θαυμάζεις; 

Τσεκάρετε τον #Rapheemo.

Ποια τεχνοτροπία tattoo σου αρέσει περισσότερο; 

Διάφορες - αρκεί να υπάρχει ισορροπία.

Έχεις μετανιώσει για κάποιο tattoo σου; 

Ποτέ.

Έχεις κάνει cover up και αν ναι τι ακριβώς; 

Όχι. Όλα τα tattoo μου είναι αναμνήσεις.

Τα tattoo έχουν επηρεάσει τη ζωή σου και αν ναι, με ποιο τρόπο;  

Πιθανώς, αλλά αυτό είναι μέρος του εαυτού μου και της καταγωγής μου. Κάνω tattoo εδώ και δέκα χρόνια.

Υπάρχει κάποια δραστηριότητα που θες να αναφέρεις; 

Φτιάχνω κοσμήματα με την Virginia the Wolf, σχεδιάζω custom παπούτσια για τη Vans και συμμετέχω σε διάφορα projects.

Olivia-01_web  Olivia-03_web

Olivia-05_web

Olivia-06_web

Olivia-07_web

Olivia-08_web

Olivia-04_web

Olivia-13_web

Olivia-09_web

Olivia-10_web

Olivia-11_web

Olivia-12_web

Olivia-14_web

Olivia-15_web

Olivia-16_web  Olivia-18_web

Olivia-19_web

Olivia-20_web Olivia-22_web

Olivia-21_web

Olivia-23_web

Olivia-25_web

Olivia-26_web

Olivia-17_web

Olivia-28_web

Olivia-29_web

Olivia-24_web

Το HeartbeatInk Tattoo Magazine ευχαριστεί θερμά το Rockwell House (10-14 Hewett Street, London) για τη φιλοξενία και την πραγματοποίηση της φωτογράφισης.

Photos by Ino Mei.

Top