Μανώλης Βασίλειος

People - Τεύχος 14

Appetite for destruction... Θυμάμαι να παίρνω τον δίσκο των Guns στα χέρια μου σε ηλικία δώδεκα ετών και το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα κοιτώντας το εξώφυλλο ήταν "αυτό θέλω να το κάνω tattoo"... Έτσι όταν έφτασα στα δεκαοχτώ, ξεκίνησα τη δική μου διαδρομή με το "youth gone wild" στο δεξί μου χέρι. Ήταν κάτι παραπάνω από ένα "απλό" πρώτο tattoo, γιατί η σημασία που είχε η ίδια η φράση ήταν η αρχή μιας νέας ζωής. Δύσκολο να είσαι το καλό παιδί στην Ελλάδα όταν έχεις τόσα  tattoo και piercing. Είναι όντως σαν να ξεκινάς μια νέα ζωή. Παρ' όλα αυτά, συνέχισα όλες τις δραστηριότητες μου κανονικά, μη δίνοντας σημασία σε επικριτικά σχόλια και "εξυπνάδες" ανθρώπων που χωρίς να γνωρίζουν έχουν άποψη. Παίζω volleyball δεκαπέντε χρόνια, σχεδόν όσα πάνω κάτω παίζω και drums. Είναι τα πράγματα που αγαπώ να κάνω στη ζωή μου και δεν υπάρχει περίπτωση να διακόψω ποτέ. Πάντα θα βρίσκω χρόνο να ροκάρω το drumset και να δίνω μάχες στο φιλέ. Τα επόμενα tattoo που θα κάνω θα έχουν και αντίστοιχη θεματολογία, άλλωστε. To tattoo είναι κάτι παραπάνω από ένα ωραίο σχέδιο και μια ένδειξη μόδας. Είναι οι εμπειρίες που αποτυπώνεις από την ίδια σου τη ζωή και θέλεις να σε συντροφεύουν για πάντα. Και πιστεύω πως μόνο αυτά τα tattoo μπορούν να υποστηριχθούν από ένα κορμί. Αυτά που αμέσως σε ταξιδεύουν στην ίδια την εμπειρία που βίωσε το άτομο που τα έχει. Θέλω να έχω τόσες εμπειρίες στην υπόλοιπη ζωή μου και να μπορέσω να τις αποτυπώσω στο κορμί μου μέχρι να το γεμίσω με χρώμα. Η ζωή είναι ταξίδι και το κορμί είναι η άμαξα... και είναι πολύ όμορφο να ζωγραφίζεις την άμαξα μετά από κάθε σου προορισμό.

Manolis-Vasilios_form_web

Όνομα:  Μανώλης Βασίλειος
Επάγγελμα: Ιδιωτικός υπάλληλος.
Τόπος διαμονής: Αργυρούπολη, Αθήνα.
 
Πόσα tattoo έχεις; 

11 μεγάλα, τα οποία μου αρέσει να αποκαλώ 1 μεγάλο.

Σε ποιους καλλιτέχνες τα έχεις χτυπήσει; 

Nick Gismo (ex Fixin'touch).

Ποιο είναι το πρώτο σου και ποιο το τελευταίο σου; 

Το πρώτο μου tattoo είναι το 'youth gone wild' στο δεξί μου χέρι και το τελευταίο είναι το ξεκίνημα για το μανίκι με τα τριαντάφυλλα.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου και γιατί; 

Τα αγαπώ εξίσου όλα, γι' αυτό τα έχω επιλέξει για το κορμί μου. Ξεχωρίζει συναισθηματικά το 'Α' στο σβέρκο λόγω του ότι είναι το αρχικό των περισσότερων μελών της οικογένειάς μου.

Ποιον tattoo artist θαυμάζεις; 

Θαυμάζω τον Nick Gismo γιατί ξέρω πώς ξεκίνησε την καριέρα του και μαζί του ουσιαστικά ξεκίνησα το δικό μου κύκλο. Έχει απίστευτη φαντασία και την αποτυπώνει άριστα.

Ποια τεχνοτροπία tattoo σου αρέσει περισσότερο; 

Μου αρέσει πολύ η new age δουλειά των artists και λατρεύω τα λεοπάρ backgrounds, όπως αυτό που έχω στο δεξί μου χέρι.

Έχεις μετανιώσει για κάποιο tattoo σου; 

Ήξερα ότι θα το μετανιώσω πριν καν το κάνω, γι' αυτό είχα έτοιμο και το cover up του.

Έχεις κάνει cover up και αν ναι τι ακριβώς; 

Το εν λόγω 'μετανιωμένο' tattoo: μια προσωπογραφία που βρίσκεται κάτω από τα τριαντάφυλλα στο δεξί μου χέρι.

Τα tattoo έχουν επηρεάσει τη ζωή σου και αν ναι, με ποιο τρόπο; 

Τη ζωή των γύρω μου έχουν επηρεάσει, καθώς η δική τους συμπεριφορά έχει αλλάξει. Εγώ το ίδιο νιώθω, το ίδιο πράττω και ίδιος θα παραμείνω.

Υπάρχει κάποια δραστηριότητα που θες να αναφέρεις; 

Παίζω drums σε διάφορα συγκροτήματα (L.I.M.E., Schooldrivers, Τέλος Εποχής, Wild Machine) και τώρα ετοιμάζω ένα νέο project με τον κολλητό μου και κιθαρίστα Κώστα Καφαντάρη και ευελπιστούμε να ηχογραφήσουμε σύντομα στη Σουηδία. Επίσης ασχολούμαι με το volley εδώ και 14 χρόνια και έχω περάσει από διάφορες ομάδες σε τοπικό επίπεδο (Ακάδημος, Παναθηναϊκός κ.ά.).

Vasilis Manolis_01

Vasilis Manolis_02

Vasilis Manolis_03

Vasilis Manolis_04

Vasilis Manolis_05

Vasilis Manolis_09

Vasilis Manolis_08 Vasilis Manolis_06

Vasilis Manolis_07

Vasilis Manolis_11 Vasilis Manolis_10

Vasilis Manolis_12

Vasilis Manolis_13

Photos by Ino Mei.

Top