Ταγμένοι στο rock 'n' roll και με ένα εξαιρετικό ντεμπούτο άλμπουμ να έχει μόλις κυκλοφορήσει, οι The Darkstar μίλησαν στο HeartbeatInk για την πορεία τους στην ελληνική μουσική σκηνή, το δίσκο τους “Our Darkest Secrets” και τα tattoos τους.

DSC_8504_b_web

Τι μουσική παίζουν οι The Darkstar;

Έχουμε προσπαθήσει πολύ για να χαρακτηρίσουμε το είδος της μουσικής μας και αν έπρεπε να το εντάξουμε σε μια κατηγορία θα λέγαμε ότι παίζουμε modern day rock 'n' roll. Δεν το επιλέξαμε, μας βγήκε εντελώς αυθόρμητα. Ουσιαστικά είναι μια μίξη διαφόρων μουσικών επιρροών.

Θα ήθελες να αναφέρεις ορισμένες επιρροές;

Faith No More, Helmet, Motorhead, Refused.

Πότε σημιουργήθηκε η μπάντα;

Οι Darkstar σχηματίστηκαν το 2004. Από τότε, η σύσταση της μπάντας δεν έχει παραμείνει ίδια, έχουν αλλάξει διάφορα μέλη μας και έχουν υπάρξει και κάποια μικρά διαλείμματα. Παρ’ ολα αυτά συνεχίζουμε να παίζουμε μέχρι και σήμερα. Μας αρέσει να εκφράζουμε τα συναισθήματα μας μέσα από την μουσική και να μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές μεταξύ μας αλλά και με τον κόσμο.

Σε τι οφείλεται το γεγονός ότι ενώ μετράτε εννέα χρόνια ως μπάντα, ο πρώτος full-length δίσκος σας κυκλοφόρησε φέτος;

Όταν ξεκίνησε η μπάντα πέρα από την διαφορετική σύνθεση, ο ήχος της ήταν αρκετά πιο κοντά σε hardcore ακόμα και old-school ακούσματα. Στην συνέχεια άλλαξαν διάφορα μέλη και το πράγμα πήγε λίγο "αλλού", ο ήχος έγινε πιο μοντέρνος και το arrangement των κομματιών διαφορετικό. Έτσι φτάνουμε το 2008 στην ηχογράφηση του πρώτου demo μας και το 2010 μπήκαμε studio για να αρχίσουμε την παραγωγή του πρώτου μας album. Eκείνη την περίοδο αντιμετωπίσαμε αρκετά εμπόδια: πάλι αλλαγές στη σύνθεση μας, τις δουλειές μας, παράλληλα μουσικά project και σπαταλήσαμε και πολύ πολύτιμο χρόνο στο θέμα της μίξης, γύρω στα δύο χρόνια για την ακρίβεια, μέχρι να αποφασίσουμε πως θέλουμε να ακούγεται. Μην ξεχνάς βέβαια οτι δεν μας πίεζε και κανένας και γενικά το αντιμετωπίσαμε πιο χαλαρά και ελεύθερα.

Το “Our Darkest Secrets” που κυμαίνεται από θέμα ύφους και ποιες οι προσδοκίες σας;

Πραγματικά είναι δύσκολο να περιγράψεις με λόγια το ύφος αυτού του δίσκου, ο καθένας μπορεί να τον ακούσει και να του θυμίσει πολλά και διαφορετικά πράγματα. Όσον αφορά τις προσδοκίες μας, σαφώς και θα μας άρεσε να έχει ο δίσκος μας απήχηση στο κοινό. Αφού όμως αρέσει σε μας τους ίδιους, μπορούμε να πούμε πως είμαστε ήδη χαρούμενοι.

DSC_8527_web

Ποια αποτελούν τα αδιαμφισβήτητα highlights της μέχρι τώρα πορείας σας;

Τα highlights δεν είναι κάτι άλλο παρά όλες αυτές οι ωραίες στιγμές που έχουμε μοιραστεί με μπάντες του εξωτερικού όπως οι Sick of It All, Poison the Well, Norma Jean, Converge αλλά και του εσωτερικού όπως οι Nightstalker, Lord 13, Rockin Bones, Mahakala κ.ά.

Έχετε παίξει αρκετά gigs;

Από την πρώτη στιγμή της σύστασης του γκρουπ, αρχίσαμε αμέσως να εμφανιζόμαστε ζωντανά. Έτσι έχουμε δώσει πολυάριθμες συναυλίες. Μεταξύ άλλων, έχουμε μοιραστεί τη σκηνή με μπάντες όπως: Avril Lavigne, Agnostic Front, Converge, Cataract, Angel Crew, Backfire, Stretch Armstrong, Murphy's Law, Sick Of It All και πολλούς άλλους.

Πως αντιμετωπίζει η ελληνική σκηνή τις μπάντες της και πως οι μπάντες την ελληνική σκηνή;

Πρόκειται για μία πολύ περίεργη σχέση που ευτύχως τα τελευταία χρόνια θεωρούμε πως έχει αρχίσει και αλλάζει η δυναμική της. Όλα αυτά τα χρόνια υπήρχε μια άρνηση και μια επιφυλακτικότητα και από τις δύο πλευρές αντίστοιχα που μόνο κακό έκανε στην ελληνική μουσική σκηνή εν γένει. Ευτυχώς όμως το κλίμα αυτό σταδιακά έχει αρχίσει και αλλάζει. Σε αυτό έχει συμβάλει βέβαια το ότι το επίπεδο της μουσικής που προέρχεται από εγχώριες μπάντες έχει ανέβει σημαντικά.

Πόσα από τα μέλη των The Darkstar έχετε tattoos;

Οι τρεις από τους τέσσερις μας έχουν tattoos. Oι δυο μάλιστα είναι και φανατικοί tattoo lovers.

DSC_8538_web

Κώστα πόσα tattoos έχεις;

Έχω οχτώ tattoos, το μανίκι το υπολογίζω για ένα. Κάποια είναι πιο μεγάλα και κάποια πιο μικρά.

Πότε έκανες το πρώτο σου tattoo και ποιο είναι;

Το 2004 έκανα το πρώτο μου tattoo στο πόδι αλλά δεν το τελείωσα ποτέ!

DSC_8545_web

DSC_8555_web

Ποια θεωρείς τα πιο "σημαδιακά" tattoos σου;

Το πιο σημαδιακό είναι το μανίκι στο δεξί μου χέρι από τον Κώστα Τζηκαλάγια (Dirty Roses), το οποίο στην αρχή ξεκίνησε για μικρό και στην πορεία “μεγάλωσε”... Το μανίκι μου αποτέλεσε μάλλον πρόκληση για τον Κώστα (με τα χίλια ζόρια μου το έκανε), γιατί εκείνος το ήθελε πιο παραδοσιακή τζαπανίλα, ενώ εγώ το ήθελα πιο αμερικανίλα με πολύ χρώμα! Τελικά, μου το έκανε όπως το φανταζόμουν.

DSC_8562_web

DSC_8563_web

DSC_8564_web

DSC_8565_web

Όσον αφορά τα υπόλοιπα tattoos σου τι θα έλεγες;

Στο αριστερό χέρι ήθελα ένα αγγελικό γυναικείο πρόσωπο να κοιτάει το σήμα της μπάντας. Αυτό είναι ένα σχέδιο έξω από τα καθιερωμένα του Κώστα. Με τα χίλια ζόρια ενέδωσε στο να μου το “χτυπήσει” και αυτό (γέλια), ωστόσο το έκανε θεϊκό!

DSC_8578_web

Στην πλάτη έχω ένα μικρόφωνο με δύο τριαντάφυλλα και μια περγαμηνή που γράφει rock'n'roll και αυτό από τον Κώστα. Και την ολντσκουλιά τέλεια την έκανε (γέλια)!

DSC_8566_web

Στο στήθος ήθελα να κάνω ένα concept από του στίχους του καινούργιου μας δίσκου “Our Darkest Secrets”, για το οποίο εμπιστεύτηκα τη Sotja (Honest Tattoo).

DSC_8559_web

Έτσι συνέχισα και το αριστερό μου χέρι με τη Sotja. Μια μάγισσα που την καίνε στην πυρά σε στυλ μεσαιωνικής εποχής κ ένα γυναικείο πρόσωπο σε βικτοριανό στυλ.

DSC_8571_web

DSC_8568_web

Στον αριστερό αγκώνα έχω ένα ρομποτάκι, ένα κεραυνό και μια φατσούλα. Μου τα βάρεσε ο καλός μου φίλος Jim Dallas ο οποίος είναι ζωγράφος και “χτυπάει” μόνο δικούς του χαρακτήρες.

DSC_8572_web

DSC_8577_web

*Οι The Darkstar παρουσιάζουν ζωντανά τον καινούργιο τους δίσκο “Our Darkest Secrets” την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου στο AN Club. Μαζί τους, οι Bombing the Avenue και οι Acoustic Covers When Punk Rock Brothers.

Ο Jim P είχε φωτογραφηθεί για το 1ο τεύχος του HeartbeatInk ως tattoo συλλέκτης.

Το HeartbeatInk ευχαριστεί θερμά το cafe bar Pairidaeza (Παρνασσού 3, Πλατεία Καρύτση, Αθήνα) για τη φιλοξενία και την πραγματοποίηση της φωτογράφισης.

Photos & interview by Ino Mei.

Top