Επιθετικοί και ρομαντικοί συνάμα, οι Potergeist μίλησαν στο HeartbeatInk για τον καινούργιο τους δίσκο “Swampires”, το swamp metal και τα tattoos τους.

DSC_6613_web

Τι είναι to Swamp metal;

To swamp metal είναι μια πιο σκοτεινή εκδοχή του southern metal, με περισσότερα sludge στοιχεία και θεματικά πολλές επιρροές από τους βαλτότοπους.

Γιατί επιλέξατε αυτό το είδος μουσικής;

Δεν το επιλέξαμε, το δημιουργήσαμε. Και απλά αυτό μας βγήκε να παίξουμε. Η φυσική ροή των πραγμάτων βλέπεις.

DSC_6616_web

Πότε σχηματίστηκαν οι Potergeist και ποια η πορεία σας μέχρι στιγμής;

Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2004, από την απεριόριστη αγάπη μας για τη μουσική, πριν από οτιδήποτε άλλο. Οι Potergeist λατρεύουν το σανίδι και δεν σταματούν να παίζουν είτε σε μικρά bar με φίλους, είτε σε γήπεδα με μπαντάρες όπως οι Lynyrd Skynyrd, είτε σε επαρχιακά club, ενώ παράλληλα δισκογραφούν, έχοντας πλέον τρία full length album (Southwards, Muddy Mermaids, Swampires) και ένα ep (Purple EP) στο ενεργητικό τους. 

DSC_6619_web

Ο καινούργιος δίσκος σας που κυμαίνεται από θέμα ύφους και ποιες οι προσδοκίες σας;

Είναι ένας “ζυγισμένος” δίσκος. Έχει πολλές heavy στιγμές και πολλές blues rock στιγμές. Επιθετικός και ρομαντικός μαζί. Προσδοκίες, μη φανταστείς να γίνει χρυσός σε πέντε - έξι χώρες και να φτιάξω δεύτερη πισίνα στο κάστρο μου στα Καρπάθια... Να έρχονται οι φίλοι και να κάνουμε παρτάρες.

DSC_6624_web

Πως αντιμετωπίζει η ελληνική σκηνή της μπάντες της και πως οι μπάντες την ελληνική σκηνή;

Αν και δεν κάνω camping (γέλια), μου αρέσει η ελληνική σκηνή. Την πονάω, την ζω και την αγαπάω. Πιστεύω πως η ελληνική σκηνή δεν αντιμετωπίζει όπως θα έπρεπε τις μπάντες της, ενώ οι μπάντες της, την αντιμετωπίζουν με πολύ σεβασμό και ευθύνη. Σαν πολιτική διαφήμιση ακούστηκε αυτό (γέλια)!

DSC_6627_web

Alex πόσα tattoos έχεις;

Πες μου τώρα, πώς να τα μετρήσω; Ως ένα να θεωρήσω το ένα χέρι και ένα το άλλο, ως άλλο ένα το ένα πόδι και ένα το άλλο, ως ένα ό,τι έχει η πλάτη μου και ως ένα τον κορμό. Έξι μεγάλα tattoos λοιπόν (γέλια)!

DSC_6656_web

Πότε έκανες το πρώτο σου tattoo και ποιο είναι;

Alex: Το πρώτο μου είναι ο Joker από τον Batman, φουλ χρώμα, και μου τον έκανε ο Βασίλης από το Medusa Tattoo όταν ήμουν δεκαεννιά χρονών. Μπορώ να πω, πως δεκαπέντε χρόνια μετά, παραμένει το καλύτερο tattoo που έχω πάνω μου. 

DSC_6669_web

Ποια θεωρείς τα πιο σημαδιακά από τα tattoos σου;

Alex: Το back piece, που είναι ένας σκελετός bluesman σε μία χάρτινη βάρκα, από αυτές που φτιάχναμε μικροί. Το χαρτί που έχει φτιαχτεί η βάρκα είναι από εφημερίδα που όλως τυχαίως είναι η σελίδα με τους θανάτους και όλως τυχαίως πάλι φαίνονται πάνω οι ημερομηνίες γέννησης και θανάτου μαζί με τα ονόματα των οχτώ αγαπημένων μου bluesman και δίπλα ένα βατράχι που αράζει σε ένα νούφαρο τρώει έναν κεραυνό από τον σκελετό - τύπου voodoo - και κρατάει μία κιθάρα παίζοντας τα blues. The blues is the teacher και έτσι η αγάπη μου για τα blues είναι ένα μεγάλο κομμάτι που αποτυπώθηκε με αυτόν τον τρόπο πάνω μου. Το συγκεκριμένο tattoo έχει γίνει από τον Αργεντινό, Μaxi Εspino.

Ένα άλλο σημαντικό tattoo μου είναι το πρόσωπο μιας αγαπημένης μου φίλης, με την οποία είμαστε πολύ δεμένοι, σαν αδέρφια, και θα κοσμεί το χέρι μου για πάντα. Αυτό, το έκανε ο Βασίλης από το Medusa Tattoo. 

Επίσης, ο κροκόδειλος με το όνομα της μπάντας μου, αποτελεί τεράστιο κομμάτι της ζωής μου και είναι του Skeryone από το Medusa Tattoo. Κατά τα άλλα, εξαιτίας της αγάπης για τον βάλτο, αν θυμάμαι καλά, θα βρεις εφτά με οχτώ βατράχια πάνω μου. Όπως και λόγω της αγάπης μου για το αμερικάνικο κόμικς, πάνω μου υπάρχουν αποτυπωμένοι πολλοί ήρωες και κακοί από αυτά, αντίστοιχα.

DSC_6673_web

DSC_6677_web

DSC_6680_web

DSC_6692_web

DSC_6675_web

DSC_6683_web

DSC_6684_web

DSC_6667_web

DSC_6664_web

DSC_6694_web

DSC_6696_web

DSC_6697_web

DSC_6698_web

DSC_6700_web

DSC_6702_web

DSC_6704_web

DSC_6706_web

DSC_6707_web

DSC_6710_web

DSC_6634_web

Τόλη πότε έκανες το πρώτο σου tattoo και ποιο είναι;

Το πρώτο μου και καλύτερο είναι αυτό με τους Blues Brothers. Αν δεν είχα δει αυτή την ταινία στις αρχές του '90 που ήμουν παιδί στο θερινό σινεμά Έλενα στα Ιλίσια, (δυστυχώς δεν υπάρχει πια), σίγουρα θα ήταν όλα διαφορετικά τώρα στη ζωή μου. Το Α και το Ω. Η μεγαλύτερη επιρροή στην μουσική και όχι μόνο ζωή μου. Είχα πει ότι θα είναι το πρώτο και τελευταίο μου, αλλά όποιος ανήκει στο γκρουπ γνωρίζει καλά πως αυτό απλά δεν γίνεται... 

DSC_6637_web

Όσον αφορά τα υπόλοιπα tattoos σου, τι θα έλεγες;

Τόλης: Bud Spencer... is coming for you... aka Carlo Pedersoli. Ο παιδικός μου ήρωας. Αμέτρητα κυριακάτικα απογεύματα με ψαράκια captain iglo και ταινίες του την μία μετά την άλλη στο βίντεο, τότε. Και για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι το παρατσούκλι του βγήκε από την μπύρα budweiser και τον ηθοποιό Spencer Tracy που ήταν ο αγαπημένος του.

DSC_6635_web

Forget your lust for the rich man's gold. Αρχικά πήγαινα για το lust for gold ώστε να είμαι και εγώ μέσα στο πνεύμα των καιρών μας, μέσα στο νέο trend της πόλης, αλλά ο Mikey Boy μάλλον με κορόιδεψε και μου βάρεσε παραπάνω γράμματα χωρίς να το πάρω χαμπάρι. Πέραν όμως της πλάκας, όταν χτύπαγα τους συγκεκριμένους στοίχους του “Simple Man” των Lynyrd Skynyrd το 2009, όταν η Medusa βρισκόταν ακόμη στην Καλλιδρομίου, πού να το φανταζόμουν αυτό που θα ζούσα στο live μαζί τους, στο γήπεδο του Baseball του Ελληνικού, τρία χρόνια αργότερα...

DSC_6640_web

Υπόλοιπα tattoο διαφόρων μοντέλων και πανέμορφων αγοριών της Ελληνικής rock σκηνής (βλέπε Stratal) και όχι μόνο, που βρίσκονται σε περίεργα σημεία του σώματος θεωρήθηκε πρέπον να μην βγουν παρά έξω, σεβόμενοι πάντα τον γυναικείο πληθυσμό. 

Τέλος θα ήθελα να πω εάν με αφήνετε, ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Βασίλη από το Medusa Tattoo, καθώς και ένα μεγάλο respect στους George Skeryone, Selina και Mikey Boy.

DSC_6643_web

*Οι Potergeist παρουσιάζουν ζωντανά τον καινούργιο τους δίσκο "Swampires" την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στο μαγευτικό AN Club. Μαζί τους, οι καλοί τους φίλοι, Psycho Choke, Harsh Demise και Stonebringer.

Το HeartbeatInk ευχαριστεί θερμά το Santa Botella (Πανόρμου 115, Αθήνα) για τη φιλοξενία και την πραγματοποίηση της φωτογράφισης.

Photos & interview by Ino Mei.

Top